Annons

Annons

Finansförbundet

"De arbeten och arbetsuppgifter vi tog för självklara och nödvändiga igår, förändras idag och ser annorlunda ut eller består kanske inte ens imorgon. Men förändring måste ske med omtanke." Det skriver Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius.

Det finns flera förklaringar till det stressiga arbetsklimatet i finansbranschen. Finasförbundets ordförande Ulrika Boëthius skriver om arbetsmiljön i finansbranschen där sex av tio anställda uppger att deras arbetsmiljö är för stressig.

Det är brist på experter inom arbetet mot penningtvätt, säger Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius till Sveriges Radio (SR).

 

Finansförbundets nya kanslichef är Hillevi Engström. Hon har bakgrund som såväl facklig ombudsman som arbetsmarknadsminister.

Frågan om sex timmars arbetsdag kommer upp med jämna mellanrum i samhällsdebatten. Realtid Karriär bad tre företrädare från olika fackförbund att ge sin syn på saken.

Finansbranschen präglas av högt arbetstempo och det tar ut sin rätt. Enligt en undersökning från Finansförbundet har tio procent av medlemmarna varit sjukskrivna det senaste året på grund av sin arbetssituation.

Att löneförhandla vid jobbyte är viktigt men kan kännas svårt. Här delar Finansförbundets ombudsman Oskar Holmer med sig av sina bästa tips.

Sidor