Annons

Annons

Coeli

Oron för den svaga kronan är påtaglig hos många förvaltare. ”Det är inte bra att vi går in i en kommande lågkonjunktur med en svag valuta”, säger Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg och får medhåll av Erik Lundqvist på Coeli Asset Management.

CGI Nordic lägger bud på Acando, Folksam backar Bonnesen och Idermark inför stämman och Coeli och Allba investerar i Gladsheim. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

Coeli Real Estate Fund I får böta 200 000 till Finansinspektionen för att de missat en ansökan. Fonden överklagar beslutet till Förvaltningsdomstolen.
– Vi tycker inte att skadan står i paritet till det beloppet, säger Emelie Laurin

Coeli Fastighet II genomför en nyemission och tar in 400 miljoner kronor för att kunna investera i kommersiella fastigheter på den svenska marknaden.

Coeli tar in 20 miljoner kronor i en fjärde emission. "Vi har tidigare tagit in 165 miljoner kronor drygt. Målet är att ta in 400 miljoner kronor", säger Jacob Pettersson som är transaktionsansvarig för fonden.

Den svenska kapitalförvaltaren Coeli har rekryterat Mikael Petersson som fondförvaltare. Där ska han starta upp hedgefonden Absolute European Equity som börjar handlas direkt efter årsskiftet.

Sex månader efter att Coeli stängde emissionen är bolaget fullinvesterade gällande Private Equity fonder. Vd Henrik Arfvidsson hyllar tillgångsslaget som ett måste i en diversifierad investeringsportfölj.

Coelis Andreas Brock pratar med Realtid om sin strategi, vilka bolag och sektorer han gillar mest, varför mindre investerare ofta är bättre än de professionella på att hitta bra bolag och hur Brexit påverkar hans innehav.

Sidor