Annons

Annons

Coeli

Coelis investeringschef Erik Lundkvist skriver om hur handelskriget används som verktyg för att kontrollera Federal Reserve och hur marknaden ännu en gång underskattat Trump. Detta har lett till att fondförvaltaren ökar investeringen i svenska aktier och minskar exponeringen mot globala defensiva aktier.

Mikael Petersson förvaltar hedgefonden Coeli Absolute European Equity med 600 miljoner kronor under förvaltning med målet att nå 1 miljard till årsskiftet. "Jag har inga problem med att ta betalt för den överavkastning som jag levererar. Det tycker jag är högst rimligt", säger Mikael Petersson om kritiken mot branschens höga avgifter.

Oron för den svaga kronan är påtaglig hos många förvaltare. ”Det är inte bra att vi går in i en kommande lågkonjunktur med en svag valuta”, säger Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg och får medhåll av Erik Lundqvist på Coeli Asset Management.

CGI Nordic lägger bud på Acando, Folksam backar Bonnesen och Idermark inför stämman och Coeli och Allba investerar i Gladsheim. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

Coeli Real Estate Fund I får böta 200 000 till Finansinspektionen för att de missat en ansökan. Fonden överklagar beslutet till Förvaltningsdomstolen.
– Vi tycker inte att skadan står i paritet till det beloppet, säger Emelie Laurin

Coeli Fastighet II genomför en nyemission och tar in 400 miljoner kronor för att kunna investera i kommersiella fastigheter på den svenska marknaden.

Coeli tar in 20 miljoner kronor i en fjärde emission. "Vi har tidigare tagit in 165 miljoner kronor drygt. Målet är att ta in 400 miljoner kronor", säger Jacob Pettersson som är transaktionsansvarig för fonden.

Den svenska kapitalförvaltaren Coeli har rekryterat Mikael Petersson som fondförvaltare. Där ska han starta upp hedgefonden Absolute European Equity som börjar handlas direkt efter årsskiftet.

Sidor