Annons

Annons

Coeli

Konjunkturoron ökar och världens börser svänger fram och tillbaka. Investerarnas osäkerhet växer och alltför många går på magkänsla. Här har vi i branschen en viktig uppgift att utbilda investerarna i värdet av långsiktighet. Det skriver Erik Lundkvist, kapitalförvaltningschef på Coeli Asset Management.

Gapwaves, som utvecklar vågledar- och antennprodukter, har beslutat om en riktad nyemission.Bland investerarna finns bland andra Alfred Berg Kapitalförvaltning. 

Mycket talar för att Boris Johnson tvingas till ett omfattande stimulanspaket efter brexit. Det skulle vara ytterst gynnsamt för investerare, skriver idag Coelis kapitalförvaltningschef Erik Lundkvist på Realtid debattsida.

Två förvaltare från London ska tillsammans med Coeli lansera hedgefonden Coeli Energy Transition. Förvaltarna hoppas att nå en miljard i början av 2020. "För oss är det generellt bra när marknaden kraschar", säger Joel Etzler, en av hedgefondens förvaltare.

Coelis investeringschef Erik Lundkvist skriver om hur handelskriget används som verktyg för att kontrollera Federal Reserve och hur marknaden ännu en gång underskattat Trump. Detta har lett till att fondförvaltaren ökar investeringen i svenska aktier och minskar exponeringen mot globala defensiva aktier.

Mikael Petersson förvaltar hedgefonden Coeli Absolute European Equity med 600 miljoner kronor under förvaltning med målet att nå 1 miljard till årsskiftet. "Jag har inga problem med att ta betalt för den överavkastning som jag levererar. Det tycker jag är högst rimligt", säger Mikael Petersson om kritiken mot branschens höga avgifter.

Oron för den svaga kronan är påtaglig hos många förvaltare. ”Det är inte bra att vi går in i en kommande lågkonjunktur med en svag valuta”, säger Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg och får medhåll av Erik Lundqvist på Coeli Asset Management.

CGI Nordic lägger bud på Acando, Folksam backar Bonnesen och Idermark inför stämman och Coeli och Allba investerar i Gladsheim. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

Coeli Real Estate Fund I får böta 200 000 till Finansinspektionen för att de missat en ansökan. Fonden överklagar beslutet till Förvaltningsdomstolen.
– Vi tycker inte att skadan står i paritet till det beloppet, säger Emelie Laurin

Coeli Fastighet II genomför en nyemission och tar in 400 miljoner kronor för att kunna investera i kommersiella fastigheter på den svenska marknaden.

Sidor