FinansNyhet

Coeli stärker kapitalförvaltningen – rekryterar trio från Handelsbankens fondbolag

Joakim By, Christofer Christofer Halldin och Simon Park. Foto: Coeli
Publicerad
Uppdaterad

Coeli har den senaste tiden rekryterat tre medarbetare från Handelsbankens fondbolag. Däribland finns kapitalförvaltningschefen Christofer Halldin.

Isac Boukachabia

Halldin har sedan 2015 varit chef för aktie- och ränteförvaltningen på Handelsbanken. Nu har han lämnat för kapitalförvaltaren Coeli och tagit med sig USA-förvaltaren Joakim By samt hållbarhetsanalytikern Simon Park.

Efter sommaren ska förvaltaren starta en ny fond med inriktning på investeringar i den globala omställningen. Ett exempel på bolag som den nya fonden kan komma att investera i är amerikanska Energy Recovery. Det skriver Dagens Industri.

– Det finns många lösningar på vattenbristen och avsaltning är en av dem. Vi har följt Energy Recovery länge och deras teknologi används vid avsaltning av havsvatten och kan återvinna över 60 procent av energin som används i processen. De har staka marginaler och kassaflöden och en marknadsandel på nästan 90 procent i sin nisch. Det är den typen av bolag jag tror att vi kommer att fokusera på, säger Joakim By.

Annons
Annons