Finans Nyhet

Coelis nya kreditmarknadsbolag får grönt ljus av FI

Taggar i artikeln

Coeli
Lukas Lindkvist, VD Coeli Group och Håkan Selfven, CFO Coeli Group.
Publicerad
Uppdaterad

Den 4 december fick Coeli Finans AB Finansinspektionens tillstånd att driva finansieringsrörelse. Coeli Finans AB utgör en del av Coeligruppen, och med tillståndet att driva finansieringsrörelse kan Coeli erbjuda sina kunder finansieringslösningar och inlåning.

Realtid.se

Håkan Selfven, CFO på Coeli sedan augusti 2022 efter att bland annat ha varit CFO på Erik Penser Bank i åtta år, säger att det har varit en intensiv men motiverande ansökningsprocess.

–Med Coeli Finans som en del av Coeli kan vi bredda vårt erbjudande till våra prioriterade kunder, vilket på flera sätt är en självklar milstolpe på vår tillväxtresa. Det är ett tillstånd som visar på Coelis omfattande finansiella expertis och robusthet, vilket givetvis är motiverande att vara en del av, säger Håkan Selfven i en skriftlig kommentar.

Coelis prioriterade målgrupper är i huvudsak förmögna privatpersoner, entreprenörer, Family Offices och investeringsteam.

Annons

– Genom kreditmarknadsbolaget stärker vi erbjudandet och relationerna med våra kunder och fördjupar partnerskapen med våra investerar- och förvaltarteam. Med ett nytt affärsområde får vi även ett ytterligare ben av repetitiva intäkter vilket gör vår affär ännu mer diversifierad och förutsägbar, säger Lukas Lindkvist, vd för Coeli i sin presskommentar.

 

Annons