Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig möjligheten att fördjupa dig i huvudsakligen tillståndsfrågor, mark- och miljörätt och vattenkraftlagstiftning. Till dina uppgifter hör att noggrant bevaka utvecklingen inom dessa områden samt att på ett initierat och lättillgängligt sätt informera om hur händelseutvecklingen påverkar energibranschen. Du arbetar med juridiska analyser och gör avvägningar utifrån vilka konsekvenser gällande lagstiftning eller föreslagna ändringar kan medföra för våra medlemmar. Effektivare tillståndsprocesser är en prioriterad fråga för både föreningen och för politiken. Här får du chansen att även verka för att det realiseras.

Du ingår i vår grupp med fem jurister. I dina arbetsuppgifter ingår juridisk rådgivning, remissvar, påverkansarbete, utbildningar och mycket mer. Du kommer även ingå i, och ibland ansvara för, olika arbetsgrupper där du står för den juridiska kompetensen och samlar olika grupper av experter inom branschen.

Din profil
Vi söker dig som har en juristexamen/jur.kand. eller motsvarande samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete som bolagsjurist, på advokatbyrå, i regeringskansli eller hos myndighet. Du bör ha goda kunskaper i tillståndsfrågor för energibranschen samt i mark- och miljörätt. Det är också meriterande om du har kunskaper i EU-rätt samt i frågor som rör produktion av el och fjärrvärme. Då det ingår i arbetsuppgifterna att hålla föredrag i olika sammanhang vill vi att du är van och känner dig bekväm att tala inför både större och mindre grupper.

För att passa in i rollen som jurist och hos oss behöver du också vara:
– självgående och effektiv,
– kreativ och driftig,
– noggrann och mån om en hög kvalitet,
– utåtriktad och positiv,
– pedagogisk och ha lätt för att förklara juridik för dem som inte är jurister.

Vi erbjuder dig
Att bli en del av vårt team, som sätter våra medlemmars intressen i fokus. Du kommer att arbeta i våra trevliga lokaler belägna mitt i centrala Stockholm. Energiföretagen Sverige erbjuder bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag m.m. Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbetstid och fritid.

Ansökan och frågor
Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas under sommaren så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt! I denna rekryteringsprocess samarbetar Energiföretagen med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Fackliga företrädare är för Unionen Mattias Jönsson 08-677 26 71 och
för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.

Om Energiföretagen
Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar elenergi och fjärrvärme. Vår verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna och omvärlden. Energibranschen är en spännande bransch i utveckling. Vi ger Sverige drivkraft, idag och i framtiden. Läs mer om oss här: www.energiforetagen.se.