Bank

Northmill Bank ny medlem i Riksbankens betalsystem RIX

Den svenska neobanken Northmill Bank har anslutit sig till RIX, Riksbankens betalningssystem, som används av alla stora svenska banker idag och är den centrala knutpunkten i landets finansiella infrastruktur.

Publicerad 2020-11-10

Anslutningen innebär att Northmill Bank nu har förutsättningar att addera en rad nya bankprodukter till sitt växande erbjudande. Det framgår av ett pressmeddelande.

-Vårt medlemskap i RIX är resultatet av en gedigen process, där vi har blivit granskade, testade och slutligen godkända av Riksbanken. Det stärker vårt oberoende och ger oss som en helt molnbaserad bank möjlighet att utveckla nya typer av bankprodukter med stort fokus på relevans och personalisering, säger Hikmet Ego, vdoch medgrundare på Northmill Bank, i en presskommentar.

Anslutningen till RIX har skett parallellt med anslutningen till Dataclearingen och Bankgirot. Dessa anslutningar innebär att Northmill Bank nu kommer att ha möjlighet att erbjuda produkter och tjänster som exempelvis transaktionskonton, möjligheten att betala fakturor direkt i appen och göra överföringar mellan konton. 

- RIX och Bankgirot förknippar nog många med traditionella bankprodukter, och sådana ska vi givetvis erbjuda våra kunder. Men vi kommer också kunna använda vår innovationskraft och tekniska kapacitet för att ta fram produkter som ännu inte finns på marknaden. För mig är det något som känns väldigt inspirerande, och det som gör oss till en neobank. Att utmana och använda tekniken i syfte att skapa intelligenta och personliga bankprodukter för alla. Vi har redan ett produktteam igång som utforskar möjligheterna och testar olika tekniker, säger Hikmet Ego. 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in