Annons

Annons

Riksbanken

Flera nyckeltal visar att Sverige är illa rustad för en kommande lågkonjunktur. Sverige behöver vakna och agera nu, skriver Sean Hamilton George, investeringschef på Strukturinvest Fondkommission.

Inflationen mätt som KPI på ett och två års sikt förväntas sjunka till 1,7 procent jämfört med 1,9 procent i föregående kvartalsmätning från Prospera Kantar Sifo, på uppdrag av Riksbanken.

Ett nytt index ska mäta effekten av Trumps twittrande på obligationsmarknaden. Dessutom i morgonsvepet måndag: Storstrejk på British Airways och nya avslöjanden i Falcon Funds-härvan.

Riksbanken är överraskande hökaktig när den står fast vid en räntehöjning runt årsskiftet, men analytiker är delade i synen på om räntehöjningen verkligen kommer. 

Frank Vang-Jensen ny vd för Nordea; Besked om handelssamtal lyfter börser och: Riksbanken väntas backa från räntehöjning. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep.

Nordea byter fot när det gäller Riksbanken och spår att reporäntan sänks i december, jämfört med bankens tidigare prognos om oförändrad ränta i år och nästa år.

Kerstin af Jochnicks plats hos Riksbanken ska fyllas snabbt. Experterna tror att Riksbanksfullmäktige söker en kvinna.

Swedbank sänker sin svenska BNP-prognos för nästa år till följd av att en global avmattning tynger den exportkänsliga svenska ekonomin, skriver banken i sin nya konjunkturprognos.

Sidor