Bank

Nordea Danmark inför minusräntor för alla företagskunder

I mitten av januari kommer Nordeas samtliga danska företagskunder betala för att ha pengar på banken. Nu förs även diskussioner i svenska Nordea.

Uppdaterad 2016-12-15
Publicerad 2016-12-15

Samtliga danska företagskunder till Nordea ska från och med mitten av januari betala för att ha pengar innestående på sina konton, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till tidningen Børsen.

Nordea har sedan tidigare debiterat sina större företagskunder med mer än en miljon danska kronor på kontot, men nu ska det gälla samtliga företagskunder.

–Vi har sedan en tid haft negativa [inlånings-]räntor för primärt större företagskunder, och nu ändrar vi det så att vi har det för alla företagskunder i Nordea för att ta hänsyn till att räntan är negativ, och till att den även ser ut att förbli negativ under en tid framöver, säger Michael Frisch, chef för "Business Banking" i Nordea Danmark till Børsen.

Räntesatsen blir 0,5 procent, och Nordea har cirka 25 procent av den danska företagsinlåningsstocken.

Även Jyske Bank har infört minusräntor för samtliga sina företagskunder. Svenska Nordea har inte infört minusräntor, men det diskuteras:

–Vi har en dialog med större kunder kring just de frågorna för att hitta olika typer av lösningar, säger presschefen Magnus Nelin till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen.

Platsannonser

Logga in