Annons

Annons

Danmark

EQT får besk kritik i Danmark efter att portföljbolaget Top Toy tvingas begära rekonstruktion. Tajmingen är sämsta tänkbara. För leksaksbolaget är julhandeln känsligast möjliga tidpunkt. För EQT handlar det om att visa sig från den bästa sidan inför en planerad börsintroduktion.

... ny landchef för Nordnet Danmark som ska bredda sitt utbud och nu även erbjuda pensionslösningar och private banking till de danska kunderna...
 

... vd för Aktietorget som byter namn till Spotlight Stockmarket och expanderar till Danmark.

Fusionen mellan MTG Nordics och TDC Group kan stoppas. TDC:s styrelse har meddelat att bolaget vill dra sig ur affären.

Per Johansson är ny Nordenchef på danska it-koncernen KMD i Köpenhamn. Nu leder han bolagets nordiska finanssatsning. "Vi är välkända i Danmark, men har muskler att bli betydligt större", säger han till Realtid.

Storbanker utreder en gemensam nordisk infrastruktur för betalningar. Norden kan därmed bli första betalområde för transnationella transaktioner i världen. "Vi vill bygga en gemensam 'räls' som ska hantera alla nordiska valutor plus euro", säger Viveka Hirdman Ryrberg, kommunikationsdirektör på SEB, till Realtid.

Blockchain, tekniken bakom bitcoin, är på stark frammarsch. Teknologin kan ta bort mellanhänder i en mängd clearing-processer. Under året släpper IBM i samarbete med bland annat Nordea en egen blockchain-plattform för finanshandel. "Det effektiviserar tradefinance-processen som i dag kan ta en månad att slutföra", säger Christian Lassen på IBM till Realtid.

Teknikkonsultbolaget ÅF köper danska arkitektbolaget Gottlieb Paludan Architects som i fjol omsatte motsvarande 140 miljoner svenska kronor. "Vi investerar i vårt arkitektur- och designerbjudande med ambition att bli den ledande aktören inom arkitektur", säger ÅF:s vd Jonas Gustavsson.

Sidor