Annons

Annons

Nordea

Nordea Asset Management har genomfört fem personalförändringar inom Nordea emerging markets debt, EMD.

Nordea har nu erhållit myndighetsgodkännande för försäljningen av sitt innehav i det danska bolåneinstitutet LR Realkredit.

 Nordea höjer räntan på bolån med tre månaders bindningstid i Sverige. Justeringen följer Riksbankens höjning av reporäntan i förra veckan. Detsamma gör Handelsbanken och Länsförsäkringar.

Swedbank är spararnas klart mest nettoköpta aktie i år. Det är nästan tre gånger så många kunder som köpt Swedbank som har köpt Nordea, tvåa på Nordnets lista.

När Realtid summerar den gågna veckans tio mest lästa artiklar ser vi att flest ville läsa om Stefan Mahlsteins karriär. Gör det du också! Och kika på listan så att du inte har missat några av de andra viktiga nyheterna.

Nordea räknar med att köpet av SG Finans ger synergier, både för intäkter och kostnader, uppger Nordea Finans vd Peter Hupfeld. 

Nordea i Sverige förlänger samarbetet med försäkringspartnern If Skadeförsäkring efter en längre nordisk upphandlingsprocess. Avtalet träder i kraft vid årsskiftet och gäller i fem år.  

Riksbanken är av allt att döma på väg att höja reporäntan. Det är rätt beslut, även om timingen är dålig. Orsaken till att jag anser att räntan ska höjas är att Riksbanken ligger fel. Konjunkturen har försvagats men räntan är ändå för låg i förhållande till det ekonomiska läget. Det skriver Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea.

Sidor