Annons

Annons

Nordea

UPPDATERAD: – Att erbjuda bolån till den arbetsmarknad  vi har idag med gig-ekonomi – det är något jag har funderat på länge. Jag vet att det är en växande marknad, säger Anna Storåkers till Realtid.

– Transaktionen är bra både för köpare och säljare, säger Simon Hagbart Madsen, bankanalytiker på Jyske Markets, till Realtid.

I dag torsdag är det lansering av boken "Guld och gröna skogar -  Investera klimatsmart och bli rik." –Klimatomställningen är inte en utmaning likt de vi haft tidigare, säger Sasja Beslik, Head of Group Sustainable Finance på Nordea.

 

– Nordea säljer sin andel  i danska LR Realkredit eftersom det är en nischverksamhet som verkar på en mycket reglerad marknad med låg lönsamhet. Det säger Bjørn Bøje Jensen, chef för Nordeas Business Banking Danmark till Realtid på torsdagen.

Samtidigt som finanssektorn har blivit själva sinnebilden för girighet och kortsiktighet, är den gravt underskattad för sina möjligheter att uppnå de globala hållbarhetsmålen och stoppa klimatförändringar. Det skriver Sasja Beslik och Karim Sayyad, aktuella med boken Guld och gröna skogar – investera klimatsmart och bli rik (Ekerlids Förlag).

– Vi har en superviktig inflationssiffra på torsdag och vi tror att Riksbanken kommer att få ännu en kalldusch. Det säger Nordeas chefsvalutastrateg Martin Enlund till Nyhetsbyrån  Direkt.

Nordeas Gunnar Berger anser att Klarna inte erbjuder ”äkta” open banking. Plattformen är utvecklad internt och har därför också använts, vidareutvecklats och förbättrats internt under 15 års tid, svarar Klarnas Johanna Nyman.

Nordea kommer från och med första kvartalet 2019 att kostnadsföra resolutionsavgifterna i sin helhet under första kvartalet varje år för att anpassa sig till finska redovisningskrav och internationella konkurrenter.

Sidor