Annons

Annons

Nordea

Nordeas ordförande Björn Wahlroos vill att Christer Gardell och hans aktivistfond Cevian ökar sitt innehav i Nordea.

Nordeas tidigare chef för Nordic Corporate Finance Harald Grøn flyttar nu till den Londonbaserade fondförvaltaren Intermediate Capital Group (ICG), där han kommer att ansvara för ICGs verksamhet i Norden. Det rapporterar danska Börsen.

Nordea har på internmäklat en post om 25 miljoner aktier i just Nordea. Det framgår av avslutsstatistik på måndagseftermiddagen.

Alla nya direktörer och befordringar kommunicerades på Nordeas intranät idag, nästan hälften är svenskar - trots att huvudkontoret ligger i Helsingfors. Realtid har hela listan.

Med en svensk ordförande behöver Nordea en vice ordförande från Finland. Därför avgår Lars G Nordström, även om han medger att det inte är “särskilt vanligt” att byta båda positionerna samtidigt. Men han har gott förtroende för sin tippade efterträdare.

Nordea är en uppenbar underpresterare, Björn Wahlroos lämnar och vd:n Casper von Koskull lär få svårt att behålla sin stol. Det skriver Realtids Per Lindvall och liknar det hela med "Hela havet stormar."

”Wahlroos har misslyckats totalt” och ”mycket snack men liten verkstad” - det är några av kommentarerna efter nyheten om att Björn Wahlroos lämnar uppdraget som styrelseordförande för Nordea.

Sidor