Annons

Annons

Nordea

Den svenska finanspolisen fick förra året höjt betyg i sitt arbete mot penningtvätt av en oberoende internationell granskare och kommer i år att anställa flera personer samt uppdatera ett viktigt IT-system. Det säger Nicklas Lundh, chef för finanspolisen, till Realtid.

 

Bankerna ökar resurserna för att komma tillrätta med pennintvätt, men polisen gör för lite. EQT till Stockholmsbörsen i november och Fiat Chrysler och Renault ger inte upp fusionen. Det är lite av innehållet i måndagmorgonens nyhetssvep.

Nordeas problem är främst strukturella där ledningsförändringar inte skulle göra så stor skillnad, säger investerare och analytiker till Realtid efter att Dagens Industri citerat  anonyma investerare missnöjda med Nordeas ledning.

Investerare är missnöjda med Nordeas koncernledning, främst med vd Casper von Koskull och finanschefen Christopher Rees, uppger flera källor till Dagens Industri.

 

”Inflationsmålet ska stabilisera ekonomin, men riskerar nu att bli destabiliserande”, säger Annika Winsth och pekar på den historiskt svaga kronan.

Efter penningtvättsavslöjandena har Swedbank kraftigt tappat i anseende bland kunderna. Det visar Anseendebarometern för finanssektorn 2019. 

Sidor