Anna Reuterskiöld.
Anna Reuterskiöld.
Nytt jobb

DNB förstärker med Anna Reuterskiöld från Nordea

Anna Reuterskiöld kommer närmast från Nordea där hon arbetat med gröna obligationer på Debt Capital Markets.

Uppdaterad 2020-12-30
Publicerad 2020-12-29

 

På DNB ska Anna Reuterskiöld jobba med hållbar finansiering av obligationer och lån med världen som arbetsfält.

DNB har de senaste åren mött en stor och växande efterfrågan på hållbar finansiering. Samtidigt som fler företag vill använda exempelvis gröna obligationer för att finansiera hållbara investeringar, prioriterar investerare i allt större utsträckning investeringsmöjligheter med hållbara och långsiktiga syften.

Anna Reuterskiöld har en lång och gedigen erfarenhet från den finansiella marknaden. Hon har varit tre år på Nordea, arbetet tillsammans med vd på Nordnet Bank och jobbat på Debt Capital Markets på Crédit Agricole.

Hennes uppgifter på DNB blir bland annat att ge rådgivning till kunder kring gröna, sociala och hållbarhetslänkade obligationer och lån globalt och över samtliga sektorer. Från förnybar energi i Latinamerika till seafood i Norge och fastigheter i Sverige.

Anna Reuterskiöld kommer att arbeta nära Nina Ahlstrand chef för DNB:s globala Sustainable Finance–team.

– Vi är mycket glada över att Anna Reuterskiöld blir en del av vårt Sustainable Finance-team. Vi ser att efterfrågan på hållbar finansiering ökar kraftigt och Anna blir ett värdefullt tillskott när vi nu höjer vår ambitionsnivå, säger Elisabeth Beskow, vd DNB Sverige.

– Jag ser fram emot att bli en del av DNB och deras Sustainable Finance team. DNB verkar präglas av en ambitiös, smart och vänlig ”approach” till såväl nuvarande som potentiella kunder. Jag värderar också arbetet för lika möjligheter för män och kvinnor inom finansbranschen högt, det verkar ge positiva följdeffekter för banken i stort, säger Anna Reuterskiöld.

Hon tillträder sin tjänst på DNB i januari 2020.

 

 

 

 

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in