Annons

Annons

DNB

Norsk polis inleder en utredning mot den norska storbanken DNB efter medieuppgifter om misstänkta ekonomiska oegentligheter kring en isländsk fiskerikoncern och påstådd korruption i Namibia.

Det är mindre viktigt om en obligation stämplas som ljus- eller mörkgrön. Oavsett nyans så skapar det ökad transparens för investerarna som i slutändan ska avgöra vad de önskar finansiera. Det skriver Nina Ahlstrand, Head of Sustainable Finance DNB och Elisabeth Beskow, CEO DNB Northern Europe.

Deutsche Bank räknar med ett svagt tredje kvartal för nordiska banker tyngt bland annat av fortsatt höga kostnader för arbetet mot penningtvätt.

Enligt rapporten Financial Services Gender Equality Global Report & Ranking rankas Swedbank som det tredje mest jämställda bolaget i Sverige.

DNB räknar med att göra en kreditförlustreservering på 1 miljard norska kronor – ungefär detsamma i svenska kronor – under årets tredje kvartal. En analytiker ser eventuella kopplingar till Thomas Cook-konkursen.

Från och med idag har DNB en ny organisationsmodell som bland annat innebär att Corporate Banking blir ett nytt affärsområde. 

Lägre räntenotto men högre resultat före skatt jämfört med analytikernas förväntningar. Kostnaderna ökar 6,4 procent. Det är facit för DNB i andra kvartalet. Banken räknar med att den årliga lånvolymökningen blir 3-4 procent i år och även 2020.

Den norska Finansinspektionen har gett böter till sex fastighetsmäklare för bristande rutiner rörande penningtvätt. DNB:s fastighetsmäklarbolag DNB Næringsmegling får den största boten, 300 000 norska kronor, motsvarande 327 000 kronor.

DNB har under senare år gått från att ha legat efter inom det digitala området till att vara ledande på området i Norge bland de traditionella bankerna. En lagändring gör att banken kan utnyttja Amazons molnteknik berättar Nicolai Rygh, IT-ansvarig för privatmarknaden på DNB.

 

Sidor