Karim Sayyad, Credit Suisse
Karim Sayyad.
Bank

Credit Suisse värvar ESG-expert från Nordea

Credit Suisse utvidgar sitt ESG-strategiteam och rekryterar fem ESG-experter, varav en kommer från Nordea. 

Uppdaterad 2021-01-26
Publicerad 2021-01-22

Credit Suisse uppger att de fem kommer att gå med i teamet av specialister som ansvarar för utvecklingen och tillsynen av bankens ESG Investment Framework. Det skriver ESG Today.

Fyra av de nya ESG-specialisterna, Michael van der Meer, Angela Saxby, Sina Dorner-Müller och Timothy Oehmigen, ansluter sig till Credit Suisse från den internationella kapitalförvaltaren Robeco, och Karim Sayyad som kommer från Nordea, och var tidigare kollega med Sasja Beslik. Hösten 2019 lämnade Beslik Nordea och gick till en annan schwezisk bank, J. Safra Sarasin.  

Karim Sayyad och Sasja Beslik skrev boken Guld och gröna skogar – Investera klimatsmart och bli rik som kom ut 2019. 

Karim Sayyad har varit i åtta år på Nordea.

– Credit Suisse med sin globala närvaro och med stora kapitalflöden har de möjligheterna att göra stora avtryck när det kommer till hållbarhet. Det finns ett tydligt engagemang på hög nivå inom Credit Suisse att inte bara tillämpa best practice inom ESG men också jobba med innovation, nytänkande och digitalisering för att, på sikt, bli världsledande på hållbarhetsområdet, säger Karim Sayyad till Realtid.

Van der Meer, som var chef för hållbar investeringsforskning på Robeco, kommer att nu att  vara chef för ESG-analys och leda ESG-strategiteamet.

–Det gläder mig att välkomna en så respekterad, begåvad och erfaren grupp individer till vårt team. Eftersom ESG fortsätter att växa i betydelse i vår bransch och över hela världen kommer Michael, Angela, Sina, Timothy och Karim att hjälpa våra kunder att erbjuda en ytterligare förbättrad hållbarhetsservice och positionera Credit Suisse som ledande inom ESG-policy, analys och expertis, säger Daniel Wild, global chef för ESG-strategi på Credit Suisse.

Dagens anställningar följer tillkännagivandet i juli 2020 av Credit Suisse om betydande strukturella förändringar av företaget i dess investmentbank- och kapitalförvaltningsverksamhet, med förbättringar och åtaganden om hållbarhet som ett kärnelement. 

Platsannonser