Fintech

Industrifonden investerar i regtech-bolaget DPOrganizer

Industrifonden leder en investeringsrunda om 30 miljoner kronor i dataskyddsbolaget DPOrganizer. Ny investerare i rundan är också Creades, tillsammans med existerande ägare Soläng Invest, Inbox Capital och privata investerare. 

Publicerad 2017-11-28

Dataskyddsbolaget DPOrganizer ska accelerera tillväxten både i Sverige och globalt genom att stärka produkten, växa teamet och expandera sin SaaS-lösning, som hjälper företag världen över att hantera och växa med det nya europeiska regelverket GDPR. För att göra detta tar bolaget in 30 miljoner kronor i en investeringsrunda som leds av Industrifonden men där också Sven Hagströmers Creades är med som ny investerare. Även existerande ägare Soläng Invest, Inbox Capital och privata investerare är med och investerar i bolaget.

De senaste tolv månaderna har DPOrganizer både tiodubblat antalet medarbetare och tillväxttakten både när det gäller kunder och intäkter, enligt ett pressmeddelande. Bolaget har idag kunder i Europa, Asien och USA. Svenska kunder inkluderar Academedia, Axfood, Dustin, Eniro och Mekonomen.

- DPOrganizer är ett väldigt spännande bolag som löser stora utmaningar för europeiska och internationella bolag som hanterar personuppgifter. Vi är mycket imponerade av bolagets tillväxttakt hittills och deras starka produkt. Det som övertygade oss mest är deras enormt nöjda kunder. Vi ser att bolaget har stor potential att bli marknadsledare globalt inom området, säger Sara Resvik, techinvesterare på Industrifonden och nytillträdd styrelseledamot i DPOrganizer.

Industrifonden skriver även i pressmeddelandet om en färsk studie som visar att 92 procent av Europas företag inte är förberedda inför GDPR. Dessutom visar en annan analys att svenska företag är de som är minst förberedda för den nya förordningen jämfört med sina europeiska kollegor. 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in