Annons

Annons

Industrifonden

John Sjölander, tidigare på Industrifonden, är ny partner i investmentbolaget Newion. Hans uppdrag blir att ansvara för bolagets expansion till Norden.

Industrifondens nye vd David Sonnek, som kommer från positionen som riskkapitalchef på SEB, kliver in i bolaget den 20 juni 2018.

Över tio miljarder kronor investerades i svensk tech förra året. Fintech lockar fortsatt mest kapital, följt av digital hälsa och it-plattformar, enligt ny rapport från Industrifonden. Men de utländska investeringarna är på rekordlåga nivåer. "Bolag i hela Europa tar in rejält med kapital. Konkurrensen om finansiärernas tid och pengar har ökat", säger rapportförfattaren Björn Bergström till Realtid.

Industrifonden leder en investeringsrunda om 30 miljoner kronor i dataskyddsbolaget DPOrganizer. Ny investerare i rundan är också Creades, tillsammans med existerande ägare Soläng Invest, Inbox Capital och privata investerare. 

Investeringarna i svenska startups landade på 4,9 miljarder kronor under första halvåret 2017. Det är en ökning med 1,6 miljarder, jämfört med motsvarande period förra året. Mest pengar gick till fintech-bolagen.

Industrifonden och Northzone är två av flera venture capital-bolag som investerar i den mobila banktjänsten Qapital.

Efter drygt sex år säljer Industrifonden sitt innehav i teknikföretaget. Telia köper samtliga aktier i Fältcom.

Sidor