Annons

Annons

Creades

Creades substansvärde för både andra kvartalet och för halvåret ligger under det Stockholmsbörsen har ökat med under perioderna. Creades lämnar dock andra kvartalet med stärkt kassa med blicken mot nya förvärv.

Creades avyttrar hälften av det näst största innehavet i portföljen. Med en stark kassa ser vd John Hedberg investeringsmöjligheter trots marknadsläget. ”Många av de investeringar som varit bäst under Creades historia har gjorts när det har varit lite stökigt”, säger han till Realtid.

Creades säljer drygt halva innehavet i Lindab, en lösning på handelssamtalen mellan USA och Kina är inte nära och ICA säljer hela innehav i Hemtex. Det är några av nyheterna i morgonsvepet på onsdagen

Industri- och medicinteknikkoncernen Teqnion förvärvar samtliga aktier i HEM1 Sydost AB med en årsomsättning på ca 75 miljoner kronor.

Nordens bästa hedgefond utsedd,  Marie Ehrling behåller klubban i Telia och Trump varnar EU – det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna torsdagsmorgon.

 

Investmentbolaget Creades betalar ut en bonus på 16 miljoner kronor till sin vd John Hedberg. Hans totala ersättningen för 2018 uppgick till 19,5 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Avkastningen på Creades substansvärde uppgick till 14 procent under året samtidigt som resultatet ökade med dryga 50 procent. jämfört med i fjol.

Oron för en inbromsning i världsekonomin är en del av förklaringen bakom börsnedgångarna. Vid nästa konjunkturnedgång kommer arbetslösheten bli mer påtaglig då robotarna blir ett alternativ i finansbranschen. Men just nu handlar det om en kort omskakning, en tillfällig nedgång. Detta menar tre finansprofiler som Realtid.se talat med. 

Sidor