Annons

Annons

2017-10-09.jpg

Lovisa Strömsholm är chef för internationell tillväxt och Daniel Daboczy vd för och medgrundare av Fundedbyme. Samer Toukan är verkställande partner på Fundedyme Dubai. Foto: Pressbild

Fundedbyme öppnar Dubai-kontor

Crowdfundingbolaget är inne i en expansionsfas och startade nyligen en filial i Mexiko. Nu etablerar sig Fundedbyme även i Dubai. "Förenade Arabemiraten har blivit en levande hubb för innovation", säger Marcus Berneström som utsetts till partner för nya kontoret.

Crowdfunding-bolaget Fundedbyme startar en filial i Dubai för att nå marknaderna i Mellanöstern och Nordafrika. 

Nyligen etablerade bolaget en joint venture-filial i Mexiko och kort därefter inledde det ett samarbete med finländska crowdfunding-konkurrenten Around/Pivanet. 

I mitten på september köpte dessutom NGM-börsen 5 procent Around/Pivanet, vilket följaktligen också fört Fundedbyme närmare denna börs. Bolaget har tidigare aviserat att det planerar för en börsnotering under april nästa år.

Annons

Annons

Och nu står det även klart att Fundedbyme öppnar en joint venture-verksamhet i Dubai. 

– Fundedbyme har alltid haft som mål att kunna skapa ett internationellt nätverk för investeringar. Dubai är en väldig intressant möjlighet för oss och våra kunder som en helhet. Vi ser fram emot att kunna brygga investeringsmöjligheter över internationella gränser. Vi är väldigt entusiastiska över denna ”joint venture” och vi hoppas samtidigt att det visar omvärlden våra ambitiösa planer att kunna etablera oss som bästa plattformen för internationella crowdfunding investeringar", säger Daniel Daboczy, CEO och medgrundare på FundedByMe.   

FundedByMe Dubai ska ledas av Samer Toukan som utsetts till verkställande partner och Marcus Berneström som blir partner.

– Vi har identifierat Fundedbyme som den snabbast växande crowdfunding-plattformen i Norden och den strategiska partnern som kan hjälpa oss i Förenade Arabemiraten. Dess plattform ska kunna tillåta investerare och entreprenörer att frigöra sin fulla potential för tillväxt och innovation i regionen, säger Samer Toukan, verkställande partner, Fundedbyme Dubai.   

Marcus Berneström är lika entusiastik.

– Förenade Arabemiraten har inte bara blivit en levande hubb för innovation, utan en verklig ledare i att driva utveckling in i framtiden. Speciellt Dubai har kommit till en nivå där den inte bara driver utveckling i regionen, utan i hela världen. Att bli inbjuden för att vara en liten del utav denna utveckling och att kunna bidra till nyetableringsmiljön är en ära för oss som vi inte tar lätt på, säger Marcus Berneström, partner på Fundedbyme Dubai.

Nyligen tog Fundedbyme hem förstaplatsen i kategorin Alternative finance, i första omgången av European Fintech Awards 2017.

– Vi växer i väldigt snabb takt just nu och är för närvarande i förhandlingar med flera marknader. Samtidigt är vi väldigt intresserade av att forma partnerskap i Japan, Nederländerna och Tyskland. Vi söker gärna kontakter för dessa marknader, säger Lovisa Strömsholm, chef för internationell tillväxt på Fundedbyme.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons