Helg Helg

Lisa Lönners krönika: Glamma på och festa in 2022!

FinrummetFinrummet
Publicerad

Visst ska vi vara försiktiga men på nyår kan vi väl iallafall få fira in det nya året lite?

Jag vet inte, men är jag den enda som känner att det är lite svårt att tänka restriktioner och isolering igen? Visst ska vi vara försiktiga och jag hoppas nu att denna våg inte kommer att drabba den stackars restaurangbranschen lika hårt. Men på nyår kan vi väl iallafall få fira in det nya året lite? Vi kan sitta en meter från varandra och vi vet ju vid det här laget vad vi ska göra för att vara försiktiga. Och vi kanske inte måste vara så många. Men lite glamour vill vi iallafall ha. Här kommer den, i veckans Finrummet.

Jag har en lätt dragning till glamour. Trots att jag lever ett relativt oglamoröst liv i mitt kök och i min trädgård. Det kanske är som en bonde jag hade förmånen att umgås med för längesen. Han gick i så skitiga kläder jämt men han hadw alltid hade skjorta och loafers till middagen. Jag börjar bli sådan. När jag åker till affären sminkar jag mig och tar på min finaste klänning. Jag är alltid partysminkad och älskar glitter och höga klackar.

Kökets värld är kreativ och väldigt härlig eftersom det är så organiskt. Man rör sig mycket och det är roligt att prata med gäster. Men det är ju kanske inte så piffigt alla gånger att stå i oset. Man blir smutsig. Vi har alltid andra kläder och i coronatider tycker jag också du ska laga mat i andra, rena kläder än dem du haft när du var utomhus eller på jobbet! Men när du ska ha fin fest på exempelvis nyårsafton, då är det viktigare än någonsin. Laga din mat på morgonen. Se till att preppa allt så du bara behöver göra lite enkla saker typ steka köttet och skjutsa in saker i ugnen (eller som i min bok – ta hjälp – osvenskt men ”Uppassningen bör förberedas” Men ok, du vill kanske briljera i köket? Då ska du inte laga mat i partystassen!

Annons

Alla grönsaker kan förberedas och bara värmas på. Gratängen bakar du till 80 procent. Köttet förstekas (nja), desserten bakas, grädden vispas. Och duka kan du göra flera dagar i förväg. 

 

Hela Finrummets nyårspecial här >>

Lisa Lönners krönika: Glamma på och festa in 2022!

Så skapar du nyårsglamour: Lisa Lönners lyxigaste nyrårsrecept

Veckans dryck: Det perfekta cocktailbordet till nyårsfirandet

Veckans kockknep: Variera textur, tillagningssätt och färg

Annons