Restaurang

Frukost på väg ut i världen: Pontus in the Air

Sverige har en del kvar att önska vad gäller frukostrestauranger. Men Realtids kock Lisa Lönner rekommenderar sista utposten innan du reser iväg från Stockholm, där det bland annat bjuds på en perfekt äggröra och nylagade våfflor.

Publicerad 2021-11-04

Som tidigt uppe älskar jag frukostmöten. Frukostrestauranger är stort i exempelvis Frankrike och USA. I Sverige är det ont om riktiga frukostrestauranger även om vi har våra bagerier. I Stockholm kan man ju gå till Sthlm Brunch Club men det känns inte rätt att stå i kö med alla stans tonåringar i en timme för att komma in. Något för lediga och inte oss som arbetar och har möten.

Finrummet
Foto: Lisa Lönner

Däremot kan man ju alltid gå in på vilket hotell som helst och endast äta frukost. I mina tidigare krönikor vet ni dock att jag inte tycker att svenska hotellfrukostar är så mycket att hänga i julgranen. Här behövs en rejäl skärpning. De allra bästa hotellen kan erbjuda sådant som färdigskivad ost från platsförpackning, BOB-marmelad, kornig färdig äggröra på pulver och usel skinka. Nu raljerar jag men det är faktiskt usel nivå generellt.

Nu är det dock höstlov och många är nog ute på resa med familjen, så även jag.

Vi måste ju post-Corona vara tidiga på flygplatsen och då har vi ju sådana inhemult mängder tid på exempelvis Arlanda. Då är ju den bästa frukostrestaurangen Pontus in the Air på Arlanda, jag tar mig alltid god tid på mig dit före resa.

Här finner du en hel frukostmeny, vill särskilt lyfta fram en perfekt äggröra med krämig konsistens, uppenbarligen helt nygjord direkt till mig, samt den otroligt goda hemlagade apelsinmarmeladen. Eller kanske Oscietra-caviar? Sonen njöt i stora drag av de nylagade våfflorna på riktig smet. 

Finrummet
Foto: Lisa Lönner

Nu ska jag dock poängtera det viktigaste: Servicen. Trevlig och personlig som alltid hos min före detta arbetsgivare och mentor, Pontus. Champagne i stort urval också på glas. Men be om riktigt bryggkaffe, annars är det maskin.

Här har du möjlighet till ett lugnt och bra möte om du och den du ska ha möte med passerar Arlanda och har du tillgång till det så driver Pontus Centurion Lounge här.

Jag kommer alltid hit och jag hoppas du också gör det!

Hela Finrummet denna vecka >>

Sigurd Wongraven: Multitalangen som skapar vin, konst och musik

Frukost på väg ut i världen: Pontus in the Air 

Veckans recept: Krispig rätt på ost och apelsin till morgonstjärnan

Realtids affärslunchindex: Nordiska Kantinen

Lisa Lönners krönika: Kreativa crossroads – när konst möter musik och vin möter musik

Platsannonser

Logga in