Helg Helg

Årets bästa kockknep: Köttet gör comeback

Taggar i artikeln

kockknep kött
FinrummetFinrummet
Foto: Claudio Bresciani / TT
Publicerad

Köttet är inte alls, som vi tidigare trott, det sämsta för miljön och intresset för tillaggning av kött håller i sig.

Jag har tittat på vad ni är mest intresserade av vad gäller matlagning i köket. Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit om att steka kött. Detta toppar även i mina matlagningskurser. Det är fortsatt det mest intressanta.

Under året har vi också fått lära oss att det rent hållbarhetsmässigt inte alls är säkert att en helt vegetarisk (ännu mindre vegansk) kost är det bästa för miljön, hälsa och natur utan att äta mindre men bättre nötkött. Där köttet kommer från närliggande gårdar som arbetar hållbart kemikaliefritt och djurvänligt. Något jag trott på och praktiserat länge.

Missa inte en summering av mina bästa kött-knep: >> Veckans kockknep: Att välja och steka det perfekta köttet

Lisas_Biff.jpg

Finrummet

Annons

 

Hela finrummet denna vecka >>

Lisa Lönners krönika: Ja, Magdalena Andersson, besöksnäringen är en riktig bransch

Affärslunchindex: Här är årets bästa affärsluncher

Råvara: Uppsving för viltköttet

Årets bästa kockknep: Köttet gör comeback

Whisky, kändisar och Skåne när Finrummets läsare får välja

Annons