Helg Helg

Råvara: Uppsving för viltköttet

Taggar i artikeln

råvara vilt
FinrummetFinrummet
Foto: Fredrik Sandberg TT
Publicerad

Under 2021 har viltköttet fått ett rejält uppsving, men även utbudet av alltmer spännande tomatsorter i butik har vuxit.

Under 2021 har viltköttet fått ett rejält uppsving. Det behövs skjutas vildsvin i våra skogar och vi ser alltfler recept och försök att anrätta detta magra och ljusa kött som kräver sin kock. Hjortkött från både hägn och skog gör entré på menyn. Både jakten och tillagningen av vilt är en god tradition då djuren lever i sitt riktiga element och köttet är magert och hälsosamt.

Här hittar du några recept på viltkött

>> Pepparstekt hjortfilé med rödbetsgrädde och svartkål

Nyarshjort_Foto_Lisa_Lonner_0.jpg

>> Vildsvinspastrami med bondbönecrème

Foto_Thomas_G._fran_Pixabay.jpeg

Annons

På grönsakssidan växer utbudet av alltmer spännande tomatsorter i butik och att det odlas alltmer tomater runt om i Sverige. Det är numera ett nöje att handla tomater och de smakar och ser mer och bättre ut. Ett stort tack till Viken tomater som leder utvecklingen men det finns många fler runt om i landet.

Hela finrummet denna vecka >>

Lisa Lönners krönika: Ja, Magdalena Andersson, besöksnäringen är en riktig bransch

Affärslunchindex: Här är årets bästa affärsluncher

Råvara: Uppsving för viltköttet

Årets bästa kockknep: Köttet gör comeback

Whisky, kändisar och Skåne när Finrummets läsare får välja

Annons