Bitcoin ökade med uppåt 1.300 procent i värde under 2017. Men i årsskiftet föll den kraftigt med 70 procent som mest. Och värdet är fortfarande mer än halverat sedan toppen.
Finans

Efter kraschen: Kryptoproffs tror på fortsatt bitcoin-uppgång

Bitcoin rasade i början av året och har ännu inte återhämtat sig. Men Christian Ander, som startade Sveriges första krypto-handelsplats, är ändå optimistisk. "Det är vanliga finanscykler", säger han till Di.

Uppdaterad 2018-09-26
Publicerad 2018-09-26

2017 peakade bitcoin och handlades i slutet av året för uppåt 20.000 dollar – och många trodde på fortsatt uppgång. Men i januari 2018 störtdök kryptovalutan och i dag är en bitcoin värd runt 6.500 dollar.

Men kryptoveteranen Christian Ander som startade upp Btcx, Sveriges första handelsplats för bitcoin, är fortsatt optimistisk, skriver Di.

– Vi är mitt i en kryptovinter, det är fjärde gången jag upplever en. Jag är ganska lugn, precis som vanliga finanscykler har bitcoin hyper och kollapser. Det är då det viktiga arbetet sker, säger Christian Ander till tidningen.

Men hoten hopar sig fortsatt mot kryptovärlden. Nyligen stals kryptovalutor för miljarder i Japans och både kinesiska och amerikanska myndigheter vill skärpa upp kryptohandeln.

Amerikanska finansmyndigheten har till exempel förbjudit bitcoin-baserade ETF:er.

Platsannonser

Logga in