Annons

Annons

Bitcoin

Bitcoin var den bästa investeringen för decenniet, enligt investmentbanken Bank of America Securities.

Kryptochefen Eric Wall lämnade det svenska finansteknikföretaget Cinnober när det köptes upp av den amerikanska börsen Nasdaq i förra året. Nu startar han upp en ny kryptofond, Arcane Asset.

Trots stora svängningar på marknaden för bitcoin ser flera investerare fortsatt mycket stora möjligheter. Klassiskt skolade fondförvaltaren Eric Strand håller inte med.

Marknaden för kryptovalutor har fallit från 830 miljarder dollar till 100 miljarder dollar – ett fall på 87 procent. Entreprenören Dennis Sahlström tror att kryptovalutor och blockchaintekniken kommer fortsätta svänga – och förändra våra liv.

Nätmäklaren Avanzas vd Rickard Josefsson tycker att fjärde kvartalet var ok, trots att resultatet kom in lägre än förväntat. Nu inväntar han lanseringar av nya tjänster på sajten och nästa trend bland aktiespararna.
- Bitcoin är helt iskallt, säger han.

Det har snart gått tio år sedan kryptovalutan Bitcoin lanserades. Men det som började med en dröm om digitala kontanter har utvecklats till en ren mardröm för företagen i takt med att kryptovalutor blivit en grundbult i den nya cyberkriminaliteten. Det skriver Mats Ericsson, Sverigechef på Citrix.

Mitt i kursras lanserades kryptobörsen Nova Exchange dit 600 nya användare sökte sig redan första dygnet. Vd Oskar Söderström tror på en snar uppgång i kryptovalutorna och att förståelsen för kryptovalutorna kommer att öka. "Jag tror att kryptovalutor kommer att finnas på universitetsnivå inom ett par år", säger han.

Sidor