Annons

Annons

Kryptovalutor

Trots stora svängningar på marknaden för bitcoin ser flera investerare fortsatt mycket stora möjligheter. Klassiskt skolade fondförvaltaren Eric Strand håller inte med.

Kina protesterar mot gripandet av Huaweis finanschef, Sveriges första handelsplattform för kryptovalutor har öppnat och Kinnevikveteran gör börscomeback. Detta är några av rubrikerna i morgonsvepet.

Ett nytt säkerhetshot har rapporterats av Palo Alto Networks. Det består av en falsk uppdatering av Flash som lurar människor att ladda ner en dold programvara som använder deras datorer för mining av kryptovalutan Monero.

I finansvärlden i dag pratar alla om blockchain. Men till skillnad från så många andra ”buzzwords” som vi sett dyka upp och försvinna igen, har blockchain potential att på allvar revolutionera branschen. Det skriver Ivan Gowan, vd på fintechbolaget Capital.com.

Investmentbanken Goldman Sachs analytiker har i en framåtblickande strategirapport dödförklarat bitcoin. Men problemet med rapporten är att den i grunden har missförstått vad bitcoin och andra kryptovalutor är för något, skriver Christoffer De Geer, vice vd på blockkedjebolaget och bitcoinväxlaren BTCX.

Banken aviserade i våras planer på en egen tradingplattform för bitcoin. Men nu varnar istället dess strategigrupp för kryptovalutan, rapporterar Business Insider. Samtidigt visar en analys från Wall Street Journal att kryptomarknaden ofta manipuleras.

Sidor