Annons

Annons

Lena_Schelin.jpg

Lena Schelin går från Ekobrottsmyndigheten till chefsjobbet på Datainspektionen, som snart byter namn till Integritetsskyddsmyndigheten.

Datainspektionens nya chef hämtas från EBM

Regeringen har utsett Ekobrottsmyndighetens chefsjurist Lena Schelin till ny generaldirektör för Datainspektionen. Hon tillträder den 1 mars 2018.

“Lena Schelin är doktor i processrätt och har sedan 2011 arbetat som chefsjurist och chef för rättsenheten vid Ekobrottsmyndigheten. Hon har en djup och bred juridisk kompetens samt erfarenhet av att som chef leda och utveckla myndighetsverksamhet i förändring”, skriver justitiedepartementet i ett pressmeddelande.

– Det är så klart jätteroligt att en av våra chefer får en sådan här möjlighet. Lena kommer att lämna ett mycket stort tomrum efter sig, men vi påbörjar omgående rekryteringen för att få en ny chefsjurist på plats så snart som möjligt, säger Ekobrottsmyndighetens vikarierande generaldirektör Fredrik Holmberg, i en skriftlig kommentar.

Sverige och EU går i maj 2018 in i den största reformen inom dataskyddsområdet sedan den nuvarande lagstiftningen infördes i Sverige 1998. Datainspektionen byter under 2018 namn till Integritetsskyddsmyndigheten och tillförs 30 miljoner kronor för att stärka sitt uppdrag, framför allt med att ge rådgivning och stöd till myndigheter, företag och allmänhet.

Annons

Annons

Lena Schelins anställning gäller från den 1 mars 2018 till den 29 februari 2024.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons