Annons

Annons

Ekobrottsmyndigheten

Högsta domstolen väljer att inte meddela prövningstillstånd i bedrägerimålet där bland annat advokaten Thomas Lindwall dömts till fyra år och fyra månaders fängelse.

Absolut inget har bestämts i det brittiska parlamentet och Aktiespararnas Joacim Olsson rasar mot Finansinspektionen. Det är några av nyheterna i tisdagsmorgonens nyhetssvep.

Ekobrottsmyndigheten förundersökning mot Swedbank har nu utvidgats, både vad gäller tidsperiod och en ytterligare brottsmisstanke – grovt svindleri.

Christer Gardell anser att Nordea har legat steget före sina nordiska konkurrenter när det gäller att stärka arbetet mot penningtvätt. EBM utreder misstänkt insiderbrott i rederibolag och Danske bank lanserar sparrobot. Det är en del av innehållet i onsdagens morgonsvep.

Olle Kullinger som försvarar Cherrys tidigare vd Anders Holmgren ger hård kritik till åklagaren och åtalet som lämnades in för en vecka sedan.

Ekobrottsmyndigheten, EBM, ska se över sin nya kritiserade strategi för att bedöma advokatarvoden.

– Det har väckt en del reaktioner, därför har generaldirektör Monica Rodrigo bestämt att vi ska titta på det, säger presskommunikatör Niklas Ahlgren till Realtid.

Hexagons vd Ola Rolléns försvarare yrkar att åtalet ska avvisas. Domstolen går dock på åklagarens linje och förhandling äger rum som planerat.

Sidor