Sven Hagströmers investmentbolag Creades, med vd John Hedberg (bilden) i spetsen, säljer av i Lindab.
Sven Hagströmers investmentbolag Creades, med vd John Hedberg (bilden) i spetsen, säljer av i Lindab.
Morgonsvepet

Creades storsäljer Lindab

Creades säljer drygt halva innehavet i Lindab, en lösning på handelssamtalen mellan USA och Kina är inte nära och ICA säljer hela innehav i Hemtex. Det är några av nyheterna i morgonsvepet på onsdagen

Uppdaterad 2019-05-15
Publicerad 2019-05-15

Creades säljer drygt halva innehavet i Lindab
Creades har sålt 4,25 miljoner aktier i Lindab till institutionella investerare till ett pris om 100 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen. Efter försäljningen äger Creades cirka 3,7 miljoner aktier i Lindab motsvarande 4,7 procent av kapital och röster i ventilations- och byggmaterialföretaget. Lindabs aktiekurs stängde på 106 kronor på tisdagen, vilket innebär en rabatt på 5,7 procent vid försäljningen.

Lösning på handelssamtal mellan USA och Kina inte nära
Ett handelsavtal mellan USA och Kina är inte nära, uppger högt uppsatta källor i president Donald Trumps regering till Axios. En källa bedömer att en lösning inte kommer att nås i år givet hur stora meningsskiljaktigheterna är. 

Nytt brexit-förslag i juni från May
Brittiska premiärministern Theresa May kommer i början av juni att lägga fram ett lagförslag om utträdesavtal från EU för omröstning i parlamentet, enligt Reuters.
– Det är nödvändigt att vi gör så om Storbritannien ska kunna lämna EU innan sommar-parlamentets uppehåll", jsade en talesman efter att May hade träffat oppositionsledarefn Jeremy Corbyn. 

ICA säljer innehav i Hemtex
ICA Gruppen har sålt samtliga aktier i Hemtex till norska hemtextilkedjan Kid, enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen. Köpeskillingen på skuldfri bas uppgår till 226 miljoner kronor, vilket efter transaktionskostnader innebär en reaförlust om cirka 400 miljoner kronor.

Handeln ser mer negativt på framtiden
Framtidstron minskar både i butiks- och e-handeln, skriver Svensk Handel i ett pressmeddelande. Minskade förväntningar på framtida försäljning drar ned handlarnas framtidstro. När sommarhandeln står inför dörren ökar dagligvaruhandlarnas optimism något samtidigt som sällanköpsvaruhandlarnas framtidsutsikter är mer modesta, medan e-handlarnas tro på framtida försäljning och antalet anställda sjunker.

Platsannonser

Logga in