Annons

Annons

Handelskonflikten

Handelsbankens vd Carina Åkerström försöker stävja personalens stora missnöje med den indragna vinstandelsbetalningar, handelskonflikten mellan USA och Kina trappas upp ytterligare vilket drabbar Huawei hårt och Riksbanken slår ifrån sig. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna måndag.

Creades säljer drygt halva innehavet i Lindab, en lösning på handelssamtalen mellan USA och Kina är inte nära och ICA säljer hela innehav i Hemtex. Det är några av nyheterna i morgonsvepet på onsdagen

Donald Trump vill höja tullarna för kinesiska varor och börsen faller. Samtidigt planerer Telenor för jättefusion i Asien och Amazon miljardinvesterar i Sverige. Det är något av innehållet i måndagens morgonsvep.

Efter bakslagen i USA är det nu tydligt att kinesiska telekomjätten Huawei satsar i Europa. Det är en trend som även gäller kinesiska investeringsmönster i stort.

En lättad handelskonflikt mellan USA och Kina och utköpsbudet av Ahlsell bidrar till stora uppgångar på Stockholmsbörsen.

Handelsbanken får banktillstånd för brittiskt dotterbolag, Starkt kvartal för Resurs Holding, Tele2 emitterar euroobligation, Experter oroliga över fastighetssektorn och Kina är redo att lösa handelskonflikten. Det är några av rubrikerna i Realtids morgonsvep.