Annons

Annons

Lindab

Sven Hagströmers investmentbolag Creades säljer alla sina aktier i Lindab. Transaktionen är värd 364 miljoner kronor.

Creades avyttrar hälften av det näst största innehavet i portföljen. Med en stark kassa ser vd John Hedberg investeringsmöjligheter trots marknadsläget. ”Många av de investeringar som varit bäst under Creades historia har gjorts när det har varit lite stökigt”, säger han till Realtid.

Creades säljer drygt halva innehavet i Lindab, en lösning på handelssamtalen mellan USA och Kina är inte nära och ICA säljer hela innehav i Hemtex. Det är några av nyheterna i morgonsvepet på onsdagen

Malin Samuelsson, 46 år, blir ny finanschef för Lindab-koncernen. Malin har en gedigen bakgrund från framgångsrika internationella verksamheter.

"Historiskt har många av de bästa affärerna gjorts i samband med börsnedgångar”, säger Creades vd John Hedberg. I en intervju berättar han om hur han efter Nordic Capital blev parhäst med Sven Hagströmer, om hans förändringar i Creades portfölj, hans syn på börsens rörelser i dag och när han tror att en korrigering kommer att ske.

Ola Ringdahl från Nord-Lock Group blir  ny vd för Lindab och ersätter därmed Fredrik von Oelreich som sedan september är tillförordnad vd. 

UPPDATERAD: Storägaren ville byta ut orföranden. "Resultatet har stått och stampat sedan ett och ett halvt år tillbaka", säger Creades Per Frankling.