FinansNyhet

Collector investerar i sparapp för barn

Publicerad

Nischbankens riskkapitalbolag Collector Ventures investerar i sparappen Gimi. Sedan tidigare är bland annat Harald Mix och Johan Qviberg delägare i startupen. ”Vi är stolta och ödmjuka inför att vi fått in såväl kapital som kompetenta ägare i Gimi,” säger vd:n och grundaren Philip Haglund.

Realtid.se

Lena Apler är en av investerarna.
Foto: Collector Bank

Flera av Sveriges främsta tech-investerare deltog när Gimi AB stängde sin senaste investeringsrunda på 20 miljoner.

Bland investerarna återfinns Collector Banks ordförande Lena Apler via bankens riskkapitalbolag Collector Ventures samt EA-chefen Patrick Söderlund. Gimi har skapat appen Veckopengen. Gimi påminner om Dreams och ska, enligt egen utsaga, få unga att tjäna, spara och spendera sina egna pengar på ett smartare sätt.

Annons

Appen har i dag 400.000 användare. Tillskottet på 29 miljoner kronor kommer att användas till att utveckla fler funktioner och till att ytterligare expandera till Europeiska marknader utanför Norden.

I den genomförda A-rundan investerade både nya och befintliga ägare. Sedan tidigare har bland andra Harald Mix, Eva Cederbalk och Johan Qviberg investerat.

Nu får bolaget ytterligare tillskott av starka namn så som Collector Ventures och Patrick Söderlund. Collector Ventures investerade kapitalet genom NFT Ventures, som kommer att vara med och backa bolaget i sin resa framöver.

Annons

– Vi är stolta och ödmjuka inför att vi fått in såväl kapital som kompetenta ägare i Gimi. Barn förtjänar att få lära sig om pengar och hur de fungerar. Vi ser det som en mänsklig rättighet. Vi är tacksamma över att få göra den här resan tillsammans med investerare som stödjer oss i den visionen, säger Philip Haglund, grundare och vd på Gimi.

Annons