Rickard Buch, kommunikationschef Carnegie. Foto: Carnegie
Finans

Carnegie säljer verksamhet

Realtid kan avslöja att Carnegie säljer verksamheten kopplat till tredjepartsdistributionen av strukturerade produkter, samt tillhörande depåtjänster till Strukturinvest.
– Det är ett led i vår strategiska översyn, där rådgivning är en allt tydligare kärnaffär, säger Rickard Buch, kommunikationschef på Carnegie. 
 

Uppdaterad 2016-12-21
Publicerad 2016-12-21

Carnegie och Strukturinvest har nått en överenskommelse om att överlåta verksamheten kopplat till tredjepartsdistributionen av strukturerade placeringar, samt tillhörande depåtjänster till fondkommisionären. Carnegie har idag omkring 620 anställda och enligt uppgifter till Realtid.se kommer drygt 20 personer beröras när man säljer affärsområdet Strukturerade produkter till Strukturinvest.

– Det är för tidigt att säga hur många personer som berörs, det kan jag inte kommentera. Hela den här affären kommer ske löpande. Den delen av verksamheten som vi säljer till Strukturinvest är ett led i att Carnegies löpande och allt tydligare fokus med rådgivning som kärnaffär, säger Rickard Buch.

När kommer affären ske?

– Vi har nått en överenskommelse om själva överlåtelsen som kommer ske i olika etapper under 2017. Depåaffären är ena delen av affären sedan är det rätten till andrahandsmarknaden. Hur detta kommer ske i detalj håller vi just nu på och diskuterar med Strukturinvest, säger Rickard Buch och tillägger att affären är bäst för bägge parter.

– Vi ser att det engagemang som krävs för att utveckla den här verksamheten ligger utanför ramen inom vår kärnaffär men det ligger inom Strukturinvests kärnaffär och därför blir det bäst för alla parter. 

Platsannonser