Annons

Annons

Carnegie

Niclas Höglund på Nordea och Erik Granström på Carnegie rankas som de bästa analytikerna av Nordens IR-chefer. "Jag tillhör den här sortens analytiker som är nyfiken", säger Nordeas analytiker Niclas Höglund.

Prosolvia-aktier motsvarande 14 miljoner kronor står på spel när Prosolvia-grundaren Morgan Herou kräver Carnegie på pengarna. Men investmentbanken hävdar att det var på hans uppdrag man avslutade depån.

EBM: “Privatpersoner kan åstadkomma betydande kursmanipulation”, Carnegie rådgivare när Zound ska börsnoteras, Kinas tillväxttakt lägsta sedan 1990 och Cristina Stenbeck blir “fri investerare”. Det är några av rubrikerna denna måndagsmorgon. 

UPPDATERAD Ovanligt svag utveckling på marknaderna i december gjorde att förhoppningarna om en positiv årsavkastning för Carnegie Strategifond grusades. Nu ökar Carnegie Fonder andelen aktier.

Det juridiska informationsföretaget Karnov Group går mot en börsnotering i Stockholm, avslöjar Dagens Industri. Enligt tidningens källor ska Carnegie leda noteringsarbetet.

Amazons märkliga pr-hantering, Börspoddens u-sväng om Dagens Industri och vikten av att inte vara en lagspelare. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Carnegie anlitar advokatfirman Vinge i striden mot Prosolvias grundare Morgan Herou. Samtliga fordringsägare har fått fullt betalt i konkursen och pengar finns över till utdelning i "Sveriges mest lyckade konkurs”, enligt likvidatorn.

Prosolvias grundare Morgan Herou i rättstvist med Carnegie om Prosolvia-aktier till ett värde av cirka 14 miljoner kronor.

En dryg cyniker som drivs av att tjäna pengar. Charlotte Stjerngren har aldrig strävat efter att odla någon smickrande självbild. Men fram skymtar en person som fått anledning att omvärdera en del i livet.

Sidor