Annons

Annons

Carnegie

Carnegie toppar för fjärde året i rad listan över Sveriges nöjdaste kunder inom private banking, enligt Kantar Sifo Prosperas årliga kundundersökning.

UPPDATERAD Stark inledning för Carnegie, Riksgälden utreder ”ultralångt” lån, Morgan Stanley är den mest lönsamma investeringsbanken i Japan och toppchefer lämnar Oscar Properties. Det är några av rubrikerna i onsdagsmorgonens morgonsvep.

Carnegie har haft en positiv utveckling hittills i år och är optimistiska till resten av året mot bakgrund av sin starka marknadsposition, säger investmentbankens vd Björn Jansson i en intervju med Realtid.

I den stora undersökningen The Extel Equity Survey bland olika värdepappersmäklare, är den stora vinnaren Bank Of America Merrill Lynch. Carnegie är bäst i Norden och i Europa som helhet ligger BNP Paribas bra till.

För att minska risken i oroliga tider föreslår allt fler finansiella rådgivare alternativ till aktier. Ett av de hetaste är cocosobligationer, men Realtids Claes Folkmar varnar för den inbygda systematiska risken i instrumentet.

Fintechbolaget Bofink, som har flera välkända namn i ägarlistan, tittar nu på att ta in fler ägare. Bolaget ska växa ytterligare, bland annat genom att bli bostadkreditsinstitut, berättar vd och grundare Joachim Ronneback Thomson i en intervju med Realtid.

“Företag efterfrågar medarbetare inom compliance i allt högre utsträckning, men det finns inte tillräckligt många kvalificerade kandidater”. Det säger Peter Ekström, partner och grundare av Sharp Recruitment.

Sidor