Realtid

Melker satsar på två stjärnor

Martin Schori
Uppdaterad: 03 juli 2007Publicerad: 03 juli 2007

Stjärnkocken och kollegan Danyel Couet öppnar nytt i oktober.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Realtid.se kan nu avslöja att det blir klassisk fransk mat – och förhoppningar om två stjärnor i Guide Michelin.

Krögarna Melker Andersson och Danyel Couet har varit mycket förtegna om sitt nya projekt i Gamla Stan, i Källaren Dianas gamla lokaler.

– Vi säger ingenting om det ännu, eftersom det är så mycket som inte är klart, berättar Lili Assefa, på Assefa Kommunikation, som sköter koncernens pressfrågor.

Vi har hört att det ska bli en klassisk fransk meny?

– Ja, det stämmer. Det kommer inte bli lika innovativt som på Fredsgatan 12.

Det är Couet som kommer att vara mest involverad i det nya stället.

I mars förra året värvade man Paul Svensson till ständigt prisade Fredsgatan 12, där Couet för närvarande styr köksarbetet. Detta för att fransmannen ska kunna lägga allt krut på den nya restaurangen.

Paul Svensson arbetade tidigare hos Mathias Dahlgren på nedlagda Bon Lloc.

ANNONS

Enligt personer med insyn i krogimperiet kommer duon att satsa på två stjärnor i Michelin-guiden. Det är dock inget som Assefa hört talas om.

– Men man har ju höga ambitioner, helt klart, säger Assefa.

Något namn på den nya krogen är ännu inte klart. Inte heller hur inredningen ska se ut, enligt Assefa.

Den ska dock öppna i slutet av oktober.

I krögarduons imperium finns sedan tidigare – förutom Fredsgatan 12 – bland annat Restaurangen, Grill och Kungsholmen. Dessutom har Melker Andersson nyligen köpt Hotell Kattegatt i Torekov, tillsammans med fyra kompanjoner.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS