Annons

Annons

Blackrock förvaltar stor portfölj åt Lloyds

Lloyds Banking Group har gett Blackrock förvaltningsansvaret för en del av dotterbolaget Scottish Widows mångmiljardportfölj. Det kommer i spåren av att Schroders och Lloyds för samtal om ett framtida joint venture.

Det handlar om 30 miljarder pund av totalt 130 miljarder pund i tillgångar som pensions- och försäkringsbolaget Scottish Widows, ägt av Lloyds, fram tills nyligen hade under förvaltning hos Aberdeen Asset Management, rapporterar FT.

Efter att Aberdeen Asset Management gått ihop med Standard Life uppfattades det nya företaget (Aberdeen Standard Investment) som en konkurrent till Scottish Widows och fick därför lämna förvaltningen, efter ett beslut av Lloyds.

Sedan dess har Aberdeen överklagat beslutet och en skiljedomstol besluta i frågan.

Annons

Annons

Uppdraget till kapitalförvaltaren Blackrock kommer i spåren av att Schroders och Lloyds Banking Group för samtal vars mål är att den brittiska banken ska slå ihop sin förmögenhetsförvaltning i ett joint venture med den välrenommerade brittiska kapitalförvaltaren, vilket Realtid.se rapporterat om tidigare under veckan.

Planerna på ett sådant joint venture handlar om att kapitalförvaltaren Schroders ska ta över förvaltningen av större delen av en portfölj på sammanlagt 109 miljarder pund, motsvarande nästan 1 300 miljarder kronor, som förvaltas på uppdrag av bankens kunder.

30 miljoner pund av den portföljen ges nu alltså i förvaltaruppdrag Blockrock, vilket innebär att ungefär 80 miljarder pund återstår att hitta förvaltare till, och där Schroders ser ut att ta hem resten.

Blackrock uppges komma att ta över förvaltningen antingen efter skiljedomens utslag eller efter att förvaltningskontraktet med Aberdeen Standard Investment löpt ut.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons