Annons

Annons

Kapitalförvaltning

En rad mellanhänder vill hjälpa de stora kapitalförvaltarna med att hitta rätt i fonddjungeln. Men exempelvis Alecta, Skandia och Folksam anser att de klarar sig bra på egen hand.

Nystartade House of Reach vill ge den nordiska fondmarknaden extra smörjmedel. Bolagets tre finansveteraner ska hjälpa såväl institutionella investerare som traditionella fondbolag och startups på fondområdet.

Folksamgruppen ökade sitt förvaltade kapital under första halvåret med 6 procent till 441 miljarder kronor, jämfört med motsvarande period förra året, vilket finanschefen Jesper Andersson betecknar som “väldigt bra” i ett historiskt perspektiv. 

Den stora internationella kapitalförvaltaren Legg Mason öppnar nu kontor i Stockholm. Kundstocken har vuxit och de senaste fem åren har Legg Masons förvaltade kapital i Norden tredubblats. Nu ser allt fler kunder sämre tider framför sig, berättar den nya Nordenchefen Björn Edlund Persson.

För att minska risken i oroliga tider föreslår allt fler finansiella rådgivare alternativ till aktier. Ett av de hetaste är cocosobligationer, men Realtids Claes Folkmar varnar för den inbygda systematiska risken i instrumentet.

Yngre arvtagare till familjeförmögenheter går allt oftare hand i hand med venture capital-bolagens lika unga Partners. Det förändrar i sin tur hur familjeförmögenheterna investeras och förvaltas av yngre generationer.

Lloyds Banking Group har gett Blackrock förvaltningsansvaret för en del av dotterbolaget Scottish Widows mångmiljardportfölj. Det kommer i spåren av att Schroders och Lloyds för samtal om ett framtida joint venture.

Schroders och Lloyds Banking Group för samtal vars mål är att den brittiska banken ska slå ihop sin förmögenhetsförvaltning i ett joint venture med den välrenommerade brittiska kapitalförvaltaren.

Svenska sparare tycks inte känna någon oro för sina besparingar inför valet på söndag. Fyra av tio tror tvärtom att valet kommer att få en positiv effekt för deras investeringar, visar en undersökning från kapitalförvaltaren Legg Mason.

Sidor