Annons

Annons

scroder-kant.jpg

Den brittiska banken och kapitalförvaltaren kan komma att samarbeta i ett joint venture om förvaltningen av en portfölj värd motsvarande 1 300 miljarder kronor.

Schroders och Lloyds för samtal om joint venture

Schroders och Lloyds Banking Group för samtal vars mål är att den brittiska banken ska slå ihop sin förmögenhetsförvaltning i ett joint venture med den välrenommerade brittiska kapitalförvaltaren.

Detaljerna om sammanslagningen, som har bekräftats av båda parterna under måndagen, beskriver en affär där Lloyds tar 51,1 procent av aktierna i joint venture-bolaget och där Schroders kommer äga resterande andel, rapporterar Financial Times.

Lloyds kommer samtidigt ta 19,9 procent i Cazenove Capital, en enhet i Schroders som förvaltar kapital åt förmögna privatpersoner, men som inte kommer bli direkt involverad i joint venture-samarbetet.

Planerna på ett joint venture kommer efter att Lloyds letar nya förvaltare till en portfölj på sammanlagt 109 miljarder pund, motsvarande nästan 1 300 miljarder kronor, som förvaltas på uppdrag av bankens kunder.

Annons

Annons

Enligt en källa som Financial Times talat med kommer Schroders sannolikt ges en central roll i uppdraget att förvalta mångmiljardportföljen, som beskrivs som den största i Europa.

Den stora internationella kapitalförvaltaren Blackrock pekas också ut som som en aktör som kommer få ta del av förvaltningsuppdraget.

Lloyds anlitade tidigare Standard Life Aberdeen som förvaltare av miljardportföljen, men sade upp förvaltaruppdraget efter att sammanslagningen av Standard Life och Aberdeen Asset Management skapat konkurrensproblem, enligt Lloyds.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons