FinansNyhet

Atrium Ljungberg säljer för närmare 1 miljard kronor

Atrium Ljungberg säljer gallerian port 73 i Haninge söder om Stockholm för 977 miljoner kronor. Foto: Atrium Ljungberg
Publicerad

Atrium Ljungberg säljer fastigheten Söderby Huvudgård 2:43 i Haninge – mer känd som handelsplatsen Port 73 – till CBRE Global Investors för 977 miljoner kronor.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Försäljningen av Port 73 sker genom avyttring av aktier. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde på 977 miljoner kronor före avdrag för uppskjuten skatt.

Affären ger ett positivt resultat efter skatt med cirka 85 miljoner kronor i Atrium Ljungbergs koncern – främst beroende på att uppskjuten skatt redovisas i bokslutet för det fjärde kvartalet 2017.

Annons

Fastighetens hyresvärde uppgår till 70 miljoner kronor och CBRE Global Investors har tillträde från 1 februari.

– Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer med en blandning av handel, kontor, bostäder, service, kultur och utbildning. Vi bedömer att vi inte, inom överskådlig tid, kan utveckla platsen vid  Port 73 på ett sätt som stödjer vår vision och affärsidé. Marknadsläget för avyttring är nu mycket starkt och vi väljer därför att sälja och istället fokusera och investera i våra andra platser där vi har större utvecklingsmöjligheter, säger Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs, i en kommentar.

Sedan 2009 har Atrium Ljungberg byggt ut och omvandlat Port 73 till vad de kallar för en ”regional handelsdestination” i Södertörnsområdet. Port 73 omfattar totalt cirka 36.600 kvadratmeter uthyrbar yta – som utgörs av så kallad volymhandel och en galleria med ett fyrtiotal butiker, restauranger och serviceställen.

Annons
Annons