Annons

Annons

M&A

Det svenska börsbolaget Beijer Electronics, verksamt inom industriell automation och datakommunikation, förvärvar schweiziska Neratec för 5 miljoner schweizerfranc, motsvarande 47,6 miljoner kronor.

Indutrade har köpt samtliga aktier i Finisterra, ett norskt bolag som sysslar med industriinstrument, bland annat utrustning för fukt- klimatreglering och omsätter motsvarande 55 miljoner kronor.

Advokatbyrån Hannes Snellman rekryterar Johanna Wärnberg från Bird&Bird som M&A-specialist. “Den fortsatt goda tillgången på kapital talar för att transaktionsaktiviteten kommer vara fortsatt hög under resterande del av 2019” säger hon.

Svenska bolag fortsätter att genomföra förvärv primärt på den egna marknaden. Men tillväxttakten sjunker. Det visar en ny undersökning av Grant Thornton. “Det är fortfarande en hög aktivitet av företagsaffärer även om vi upplever att processerna tar lite längre tid” säger Isac Stenborg, partner M&A Services på Grant Thornton till Realtid.

Den svenska aktiemarknaden är mycket intressant för tyska bolag, inte minst techbolag. Det hävdar den tysk/svenska investeringsrådgivaren Catcap/Jarl Securities som just nu arbetar med ett par nya börsnoteringar.

Nordea räknar med en fortsatt god M&A-marknad i Norden i år drivet av mycket pengar hos riskkapitalbolagen samt kapitalstarka och lönsamma bolag. Det säger Johan Trocmé, chef för tematisk analys på Nordea Markets, till Realtid.

Det går riktigt bra för Citi som rådgivare vid nordiska fusioner och förvärv, M&A. Det senaste kvartalet var ett av de bästa någonsin. Men längre fram hägrar en svagare marknad enligt den nordiska investmentbankchefen. 

Sidor