Annons

Annons

Fastighetsbolag

Marginalerna pressas hos alla bostadsutvecklarna. Har branchen nått botten nu? Fredagspanelen har ställt frågan till Stellan Lundström (KTH), Erik Olsson (Erik Olsson), Lennart Weiss (Veidekke) och Claudia Wörmann (SBAB)

Fastigheter har nästan utan jämförelse varit det mest högavkastande tillgångsslaget för svenska investerare de senaste 20 åren. Fallande räntor är förklaringen. Men det går att ana stora sprickor i de lönsamma fasaderna. Frågan är vad som händer om man knackar på putsen, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i sin andra och avlutande analys om läget på fastighetsmarknaden.

Robert Treutiger, Savills nya investmentchef, är på plats och ett nytt investment-team börjar växar fram. Teamet består av rådgivare, projektledare och analytiker.

Den kommersiella fastighetsmarknaden i Stor-Göteborg har kraftig medvind. Färsk statistik från Datscha visar att transaktionsvolymen på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad ligger på all time high-nivå, när det svenska transaktionsåret 2017 summeras.

Lennart Ekelund väljer att sluta som CFO på fastighetsbolaget Platzer i Göteborg. Han lämnar sin tjänst i september. "Annat ska få ta större plats i mitt liv."

Norska fastighetsbolaget Miris köper in Skövdebaserade Bricknodes finansplattform för hantering av aktieförsäljningar och obligationer i fastighetsprojekt. "Vi använder molnbaserade system med öppna API:er som är enkla att skräddarsy", menar Bricknodes vd Erik Hagelin.

Wilner Andersson tvingas, med omedelbar verkan, lämna sin vd-post i fastighetsbolaget Agora efter två och ett halvt år. "Bolaget har tyvärr inte utvecklats enligt förväntan", säger ordförande Knut Pousette.

Balder siktar på att genomföra två nya kapitalmarknadsemissioner. Fastighetsbolaget har anlitat Deutsche Bank, Handelsbanken, Nordea och SEB för att utreda förutsättningarna för det. Åtgärden ska bland annat förbättra kassaflödet.

Fastighetsbolaget Agora fortsätter att uppvisa en positiv resultatutveckling.