Finans Nyhet

Arnhults M2, Coeli investerar i Northmill Bank

Hikmet Ego Northmill BankHikmet Ego Northmill Bank
Hikmet Ego, medgrundare och vd, Northmill Bank. Foto: Northmill Bank
Publicerad

Northmill Bank har genomfört en kapitalrunda om 250 miljoner kronor med syfte att accelerera bankens geografiska expansion. 

Som Realtid tidigare skrivit rustar Northmill Bank för expansion, med Norge som nästa expansionsmarknad med produkten Reduce. Banken siktar på att etablera sig på hela tio marknaden till 2023. På torsdagen tillkännagav Northmill Bank att bolaget tagit in 250 miljoner kronor i en kapitalrunda ledd av Rutger Arnhults investeringsbolag M2 Asset Management samt institutionella investeraren och kapitalförvaltaren Coeli. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi känner oss glada att kunna välkomna så kompetenta och erfarna ägare till vår växande neobank. Våra fantastiska medarbetare, långsiktighet, bevisad affärsmodell och det starka teknikdrivet har skapat förutsättningarna för att nu accelerera ytterligare. Våra investerare delar vår syn om att framtidens bank byggs genom att lyssna in och ta fram produkter som verkligen hjälper kunder förbättra sin privatekonomi, säger Hikmet Ego, vd och medgrundare på Northmill Bank, i en presskommentar.

– Northmill Bank är redan ett lönsamt bolag med en bevisad och hållbar affärsmodell vilket sticker ut bland dagens tech-investeringar. Vi har följt deras resa under en tid och imponerats över både grundarna och bolaget. Bankmarknaden är på god väg att förändras och vinnarna blir de som bäst kan anpassa sig till den nya digitala verkligheten. För mig är det här en investering i ett tech-bolag med långsiktiga ägare som bara är i början av sin resa. Jag ser stor tillväxtpotential i banken, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande i M2 Assets Management.

Annons
Annons