Northmill Tobias Palmborg
Tobias Palmborg, CTO, Northmill Bank. Foto: Northmill Bank
Fintech

Northmill rustar för expansion – Norge nästa

Northmills vision lockade Tobias Palmborg till rollen som CTO. 

Uppdaterad 2020-12-22
Publicerad 2020-12-22

Digitala banken Northmills nyrekryterade CTO Tobias Palmborg kommer senast från rollen som CTO på online-gambling-leverantören Netent. Han har även en bakgrund som utvecklingschef på Unibet och Engineering Manager på Klarna. Dessa erfarenheter ser han som ett stort plus när han nu fått i uppdrag att skala upp och accelerera teknik- och produktorganisationen och även rusta för fortsatt expansion. Han håller på och avslutar sin tredje vecka som CTO på Northmill när Realtid pratar med honom. Det var bland annat Northmills vision och kundfokus som lockade.

– Den starka visionen och moderna tekniken ger oss en bra grund för fortsatt tillväxt. Vi planerar att växa i både produktportfölj och kundbas och det är det jag ska hjälpa till att bygga. Målet är att addera några byggstenar i form av process och struktur och samtidigt behålla vår snabbhet och skala upp verksamheten, säger Tobias Palmborg. 

– Vi arbetar med fortsatt expansion på nya marknader, först Norge, men även med att få ut de produkter vi redan har på de marknader där vi redan befinner oss. 

Att Northmill valt från början att använda en molninfrastruktur har främjat bankens fokus på produktutveckling, säger han.

– Genom att använda AWS slipper vi ta hand om hela infrastruktursdelen och kan istället ha en högre produktutvecklings- och innovationstakt, säger Tobias Palmborg. Allt går så himla fort att det skulle kräva enorma resurser att hålla utvecklingstakten på båda fronterna.

– Northmill har hittills vuxit organiskt. Cirka 50 procent av alla anställda jobbar med produkt och engineering. Nu ska vi integrera och stärka produktutvecklingsorganisationen.

Men medan Palmborg ser det som en stor fördel att låta AWS skötta bankens infrastruktur så att Northmill kan fokusera på kärnprodukten så är det nödvändigt att ha kontroll och kvalitet vad gäller regelefterlevnad. Tidigare erfarenheter av att arbeta i en reglerad miljö tar han med sig från bland annat Netent.

– Det handlar om att se regelverket som en grund som ger mig bra kontroll och kvalitet. Utan kontroll och kvalitet kan man inte ha snabbhet och innovation, säger han.

Från gamblingbranschen tar Palmborg med sig inte bara det regulatoriska erfarenheten utan även erfarenheten av att jobba i en transaktionsintensiv verksamhet där många betalningsflöden dessutom sker i realtid.

– Det regulatoriska arbetet vi gjorde på Netent tar jag med mig. Sedan behöver de flesta tjänsterna bli mer 24/7 samtidigt som Northmill går mot mot betalningar – vilket ställer krav på att kunna agera mer i realtid, säger Tobias Palmborg

Platsannonser

Logga in