Finans Nyhet

Veckans mest lästa (22-26 januari)

Publicerad
Uppdaterad

Veckans mest lästa handlar i huvudsak om turbulensen på Handelsbanken, men även om framtiden för SAS Eurobonusprogram, en exklusiv intervju med Vinges vd Maria-Pia Hope och om Michaela Berglunds senaste satsning, bland mycket annat. Kolla här om du har missat något.

Camilla Jonsson


Louise Sander entledigas från alla uppdrag – ”rena felaktigheter”
Handelsbankens tidigare kommunikationschef Louise Sander får nu också lämna uppdragen i Handelsbanken Liv och EFN:s styrelser. Louise Sander dementerar att hon fått sparken och säger till Realtid att hon lämnade på eget initiativ.
Publicerad: 26 januari
Läs artikeln här


”Vi kommer att belöna våra mest lojala kunder”
En diskussion som har överraskat SAS-chefen Anko van der Werff  efter att det blev klart med de nya ägarna  i oktober är frågan om  Eurobonus-programmets framtid, kundernas samlade bonuspoäng och statusnivåer.
Publicerad: 24 januari
Läs hela artikeln här

EBM lyckades uppnå fällande dom för tidigare advokaten och fastighetsentreprenören Thomas Lakhall i Stockholms tingsrätt. I investerarpresentationerna har han använt sig av falska uppgifter om värdet av bolagets fastigheter. Foto: EBM.

Tillslag vid villa – man anhållen för ekobrott En man har anhållits misstänkt för grov ekonomisk brottslighet. Detta efter en insats av Ekobrottsmyndigheten och polisen vid en villa i Åkersberga. Publicerad: 23 januari Läs hela artikeln här

Annons


Hon lanserar Nordens första fond med endast kvinnoägda bolag
För 1,5 år sedan köpte hon loss Feminvest – nu lanserar Michaela Berglund Nordens första fond med endast kvinnoägda bolag.
Publicerad: 22 januari
Läs hela artikeln här


Nu är Spanien hett igen
Den senaste Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån i Spanien visar att efterfrågan från svenskar på den spanska bostadsmarknaden nu ökar igen.
Publicerad: 22 januari
Läs hela artikeln här


Vinges vd om storsatsningen på AI: ”Ger en ordentlig tidsbesparing”
Att skanna igenom ett 200-sidigt dokument och summera de främsta huvudpunkterna eller att jämföra två olika versioner av avtal – det är bara två av många saker som advokatfirman Vinges nya AI-system kan göra. Inom kort införs systemet på bred front, och resultatet kommer att bli en kraftig tidsbesparing för Vinges medarbetare. Det säger vd Maria-Pia Hope i en exklusiv intervju med Realtid.
Publicerad: 21 januari
Läs hela artikeln här

Annons
Frida Bratt, Nordnet, Mikael Damberg

”Inte rimligt att staten ska ge rabatt på konsumtionslån” Regeringen vill se över ränteavdraget för blancolån samt höja bolånetaket för att komma åt överskuldsättningen. ”Det är positivt att regeringen nu gör detta,” säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

Publicerad: 25 januari
Läs hela artikeln här


Därför ville Johan Lagerström komma tillbaka till Handelsbanken
Johan Lagerström lämnade jobbet som Handelsbankens kommunikationschef sommaren 2017. Nu är han tillbaka som senior advisor – och han är inte intresserad av ta över som kommunikationschef igen efter Louise Sander.
Publicerad: 26 januari
Läs hela artikeln här

Annons
"Enögt och närmast blint av Waldenström"

Nationalekonom Daniel Waldenström  får här en ordentlig uppsträckning av Realtids Per Lindvall.

”Enögt och närmast blint av Waldenström”
”Du skriver bäst när du är arg”, brukar min redaktör på Realtid säga. Faktum är att jag generellt sett har svårt för att bli arg utan uppfattas som en saktmodig och rent av en letargisk själ. Min ventil för att få fart på adrenalinet brukar vara att läsa ekonomiska kommentarer och analyser som jag finner hårresande och felaktiga.” Nationalekonom Daniel Waldenström  får här en ordentlig uppsträckning av Per Lindvall.
Publicerad: 24 januari
Läs hela krönikan här


Telia vinstvarnar – gör nedskrivningar på 4,1 miljarder
Nedskrivningarna som gäller verksamheten i Finland och affärsområdet Tv och media är en följd av förändrade investeringsplaner, marknadsförutsättningar och regleringar, skriver bolaget.
Publicerad: 24 januari
Läs hela artikeln här

Annons