FinansNyhet

Veckans bästa och mesta lästa på Realtid

Publicerad
Uppdaterad

Efter en intensiv vecka med rekordtrafik kan vi nu summera vilka texter som har lockat mest. Vilka har du missat? Kolla in listan här.

Realtid.se

Hans boxar är nu värda 7,3 miljarder

Budbee har stängt en kapitalrunda på 400 miljoner kronor till en värdering på drygt 7,3 miljarder kronor.
Publicerad: 23 maj kl 12.42

”Inte sedan 1970-talet har traditionella obligationsfonder gått så dåligt”

Skenande inflation och höjda räntor har drabbat obligationsmarknaden med full kraft. Fredrik Tauson, partner och ränteförvaltare på Nordic Cross Asset Management, tror nu att obligationsmarknaden backat klart.
Publicerad: 24 maj kl 15.42

Det kan trigga allt fler att börja leka med den finansiella elden

När världen nu har börjat implodera på många av finansmarknadens alla hörn, framför allt krypto och techbolag, men där inget tillgångsslag har varit oskadat, så lär centralbankernas fokus skifta från inflationsbekämpning till deras mer obelysta funktion som ”lender of last resort”. Realtids Per Lindvall är inställd på en spännande resa.
Publicerad: 24 maj kl 6.37

Annons

”Blankning viktigt för en korrekt marknad”

Sparprofilen Joakim Bornold tycker att Finansinspektionens sanktionsavgift på 100 miljoner kronor för Nordnet skickar en stark signal till branschen. Samtidigt menar daytradern Erik ”Ekka” Lundin att blankning som fenomen är viktigt för att marknaden ska vara mer korrekt.
Publicerad: 25 maj kl 13.35

Kryptobolaget utlovar garanterad avkastning på 11 procent: ”Omöjligt”

Helsingborgsbolaget Capapult utlovar 11 procents ränta för den som investerar med hjälp av bolagets app. När Realtid kontaktar Capapult stänger bolaget sin webbsida och övergår till lotteriverksamhet – som nu också har stängts ner.
Publicerad: 24 maj kl 13.38

Därför stryper inte Ryssland gasen till Tyskland

Kreml stoppar gasleveranserna till Finland. Tidigare har exporten till Polen och Bulgarien stängts av. Men större importörer kommer inte drabbas på samma sätt. ”Det skulle bli för kostsamt för Ryssland att sluta exportera till länder som Tyskland”, säger Per Hammarlund, chefsstrateg för tillväxtmarknader på SEB.
Publicerad: 23 maj kl 6.33

Annons

Momshärvan: Advokat vill frias på grund av sekretess

Försvaret kritiskt mot penningtvättsåtalet eftersom den misstänkta advokaten inte kan försvara sig utan att bryta mot advoktsekretessen. De kräver också att tingsrätten kastar ut bevisning med hänvisning till beslagsförbudet.
Publicerad: 24 maj kl 11.39

Förslagen som riskerar knäcka svenskt skogsbruk

Svensk skogsnäring oroar sig för en mängd förslag som nu läggs av EU-kommissionen. ”Produktionen kan minska med mellan 30 och 40 procent”, säger Tomas Lundmark, professor vid SLU.
Publicerad: 24 maj kl 9.39

Skogsindustrin bankar på alarmismtrumman

Skogsindustrin och dess förlängda armar skogsägarrörelsen, större delen av den skogliga akademin med SLU och KSLA, Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin och även bankerna tar fram den stora alarmismtrumman när EU-försöker påverka svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning. Det lär bli ett skott i foten, för det är samtidigt dess största marknad som de utmanar. Det skriver Realtids Per Lindvall.
Publicerad: 27 maj kl 8.28

Annons

Hackaton ska ge Avanza nya funktioner

Med hjälp av ett hackaton ska Avanza förbättra sina system med nya funktioner och finesser. Totalt deltar 150 personer – och i år bjuds även bolagets kunder in att bidra med idéer.
Publicerad: 23 maj kl 16.20

Annons