Bank & FintechNyhet

Hackaton ska ge Avanza nya funktioner

Avanza, sparandeAvanza, sparande
Publicerad
Uppdaterad

Med hjälp av ett hackaton ska Avanza förbättra sina system med nya funktioner och finesser. Totalt deltar 150 personer – och i år bjuds även bolagets kunder in att bidra med idéer.

Anders Frick

Crazy Brainy, eller Brainy Days som Avanza normalt kallar det, är ett årligt återkommande hackaton. Avanza Svajper och Svanenmärkning av fonder – det är två exempel på finesser som har sitt ursprung på tidigare års hackaton.

– Det är helt enkelt en utvecklarfestival där alla medarbetare får komma med spännande idéer på exempelvis nya funktioner och tjänster. När man har en idé så får man pitcha den för övriga kollegor i syfte att samla ihop ett utvecklingsteam för att förverkliga idén under några dagar. Brainy Days avslutas med att alla redovisar sina alster och flertalet av dem brukar faktiskt lanseras ut mot kund, säger Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza, till Realtid.

Evenemanget arrangeras två gånger per år, en på våren och en på hösten. I år hålls dock första nu i början av juni, och den här gången bjuds även kunderna in att komma med idéer som de vill se förverkligade.

Annons

– Ekonomi handlas som bekant om hushållning med begränsade resurser och många av våra kollegor har spännande idéer som inte ryms inom vår ordinarie backlog. Därför är Brainy Days ett perfekt sätt att få utlopp för alla spännande idéer, säger Nicklas Andersson.

Totalt brukar ungefär 150 personer delta, vilket motsvarar var femte medarbetare på Avanza.

 

Annons
Annons