Finans

Vd ökar innehav i EQT-bolaget

Bimobjects vd Carl Silbersky har köpt en miljon aktier av Procedurak Labs, som är helägt av bolagets grundare Stefan Larsson. Aktien stiger på nyheten.

Uppdaterad 2019-12-03
Publicerad 2019-12-03

Carl Silbersky betalade 8,50 kronor per aktie vilket kan jämföras med måndagens stängningskurs på 7,70 kronor. Köpeskillingen uppgår därmed till 8,5 Mkr. Aktierna köptes via Silberskys bolag Grey Herring.

Aktien är i öppningen på tisdagen upp  med drygt 13 procent.

Carl Silberskys totala innehav efter genomförd transaktion motsvarar strax under 1 procent av bolagets totala antal aktier. Procedural Labs aktieinnehav efter genomförd transaktion uppgår till motsvarande 7,4 procent av totalt antal aktier.

Det överenskomna priset är baserat på genomsnittskursen för de senaste 30 dagarnas handel och uppgår till 8,5 kronor per aktie. EQT och styrelsen har skriftligen godkänt transaktionen och avstår i detta fall från det 24 månaders lock-up-avtal som skrevs med Procedural Labs i juli 2018 i samband med att EQT investerade 240 miljoner kronor i Bimobject. Det rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Carl Silbersky tillträdde som vd för Bimobject i slutet av oktober.

"Bolaget befinner sig i en fas med stark tillväxt, bra momentum och långsiktigt är Bimobject ett fantastiskt bolag att äga. Jag vill äga aktier i det bolaget jag leder” säger Carl Silbersky i en skriftlig kommentar.

Bimobject arbetar med digitala byggmodeller som underleverantör till byggindustrin.

Platsannonser