Annons

Annons

EQT

Deloitte-experten Tom Johannessen ser positivt på EQT:s intåg i norska försäkringsjätten Storebrand. Han ser också stor potential i Storebrand framöver.

Både Storebrand och aktiemarknaden applåderar att EQT går in som en aktiv ägare. Men köpet av 2,5 procent i försäkringsjätten väcker också en del frågetecken. Det skriver Realtids Torbjörn Isacson.

Storebrand har sökt efter en aktieägare som tar plats i styrelsen. Valberedningens ordförande Per Otto Dyb är därför glad över att EQT nu blir aktiva ägare, säger han till Realtid.

EQT köper in sig i den norska finans- och försäkringskoncernen Storebrand, via fonden Public Value. Den svenska riskkapitaljätten blir därmed sjätte största ägare.

Morgonsvepet onsdag: EQT reser kapital till sin nya fond EQT IX, USA och Kina signerar första delen i nytt handelsavtal och Bridgewater menar att guldpriset ska upp 30 procent.

EQT:s åttonde fond köper en minoritetsdel i SHL Medical som bland annat utvecklar och tillverkar system för autoinjektorer.

"Vi har inga maktambitioner med det här, utan vår ambition är bara att hjälpa till att säkerställa kontinuitet när det gäller kultur och EQT:s långsiktiga strategi," säger Harry Klagsbrun angående bildandet av Bark Partners.

EQT Foundation, en oberoende stiftelse med stort aktieinnehav i EQT, söker en vd och har gett Novare uppdraget att plocka fram rätt kandidat.

Sidor