Revision

Toppbetyg till EY och PWC

EY och PWC är två av de mest populära arbetsgivare bland studenter enligt Universums senaste undersökning.

Uppdaterad 2020-04-02
Publicerad 2020-04-01

EY och PWC rankas återigen bland topp tio av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige bland ekonomistudenter.  Ekonomistudenterna rankar PWC på plats 5 och EY på plats 9.

Bland juridikstudenterna klättrar EY i år från plats 29 till 22 och blir branschbäst. EY är även med på rankingen bland civilingenjörs- och IT-studenter. Bland civilingenjörsstudenter hamnar EY i år på plats 62 bland närmare 200 rankade arbetsgivare och på ranking av IT-studenter hamnar EY på plats 73.

– För EY är studenter både potentiella medarbetare och framtida uppdragsgivare, därför är deras uppfattning viktig. Vi är mycket stolta över att studenter med olika utbildningsinriktningar rankar oss som en drömarbetsgivare. Våra uppdrag kräver allt mer en rad olika kompetenser och vi fortsätter att investera i att ge våra medarbetare möjlighet till utveckling och en spännande karriär, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige, i en skrifltig kommentar.

– Det visar att den bredd som vi kan erbjuda genom våra tjänsteområden gör oss attraktiva bland unga ekonomer, säger Simon Fjellner, Employer Brand Manager.

PWC behåller sin femteplats och fortsätter ranka topp 5 tillsammans med Spotify, Google, Ikea och H&M när Universum rankar de 100 mest attraktiva arbetsgivarna bland ekonomistudenter i Sverige.

Att företaget dessutom behåller sin starka position som nummer ett inom branschen är något man är mycket stolta över.

–Vi behåller vår plats från föregående år, och försvarar därmed titeln som branschbäst bland revisionsföretagen, något vi är otroligt stolta över, säger Simon Fjellner i en skriftlig kommentar.

Universum rankar även andra kategorier än bara ekonomistudenter. PWC hamnar på plats 26/100 bland jurister, 76/100 inom IT och 95/100 bland civilingenjörer.

– PWC är ett kunskapsföretag där kompetenta och engagerade medarbetare är vår viktigaste tillgång. För att lyckas rekrytera och behålla talanger har vi stort fokus på att erbjuda en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Oavsett hur länge man stannar på PWC ska man känna att det har varit de bästa åren i karriären, säger Simon Fjellner. 

Universums undersökning är Sveriges största och mest omfattande karriärundersökning, där Sveriges studenterna rankar sina ideala arbetsgivare, besvarar hur de uppfattar dessa samt anger vad som är viktigt i val av framtida arbetsgivare. 2020 års undersökning besvarades av 24 208 studenter. 

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige bland ekonomistudenter 2020
1. Spotify (2)
2. Google (1)
3. Ikea (3)
4. H&M (4)
5. PWC (6)
6. Nike (10)
7. Microsoft (18)
8. Volvo Cars (11)
9. EY (8)
10. Avanza (19)

Platsannonser

Logga in