Annons

Annons

PwC

En revisor kan vara ansvarig för flera hundra kunder. Det är inget som bekymrar FAR:s tidigare generalsekreterare Dan Brännström, rådgivare och coach. – Det är snarare storleken, komplexiteten och organisationen av teamet som sätter gränsen, säger han till Realtid.

Regeringen och övriga partier i januariöverenskommelsen bör snarast se över skattelagstiftningen. De frågor som behöver snabb översyn är förbättrade regler för personaloptioner, möjligheten att fakturera styrelsearvoden och vissa delar i 3:12-reglerna. Det skriver skatterådgivarna Ulrika Lundh Eriksson och Anders Månsson.

Vid Swedbanks årsstämma förra veckan valdes PwC till ny revisor. Ett uppdrag som gäller till 2023.  – De pågående utredningarna kommer att utgöra särskilda fokusområden i revisionen. Det säger Peter Nyllinge, vd för PwC, till Realtid.

Trots att tillgångar under förvaltning ökar så riskerar lönsamheten inom fond- och kapitalförvaltningsbranschen att urholkas på grund av lägre förvaltningsarvoden och ökade kostnader. 

Enligt uppgift till Realtid kommer Swedbank vid dagens stämma att tillkännage att man byter extern revisor från Deloitte till PwC. Uppgifterna bekräftas av Deloitte.

80 procent av toppcheferna inom bank- och kapitalmarknaden ser kompetensbrist som den största utmaningen de kommande åren. –Att våga rekrytera från andra branscher är en av nycklarna. Det säger Maria Sahlén, Head of Banking & Capital Markets för PwC Sverige.

Aspias vd Magnus Eriksson fick sparken i veckan. Ordförande Jan Frykhammar tar nu tillfälligt över vd-posten.

– Vi har börjat processen med att rekrytera ny vd, säger Mikaela Murekian, kommunikationsdirektör på IK Investment som äger Aspia

Oväntat vd-skifte på Aspia, Folksam investerar 70 miljoner euro i EQT-fond och Bisnode ett av Sveriges mest välskötta bolag. Det är några av rubrikerna denna fredagsmorgon.

Enligt rapporten Sizing the Prize från PwC kommer den ekonomiska påverkan inom finansbranschen från AI framförallt att drivas av tre hörnstenar, bland annat tidigare upptäckt av bedrägerier och penningtvätt.

Görs det tillräckligt för att undvika penningtvätt? Det svarar fredagspanelen på som består av Setterwalls compliance-specialist Bo Berntsson, företagsekonomen Karin Svedberg Helgesson, PWC:s Forensic Service-expert Ulf Sandlund samt Louise Brown, styrelseordförande på Transparency International Sverige.

Sidor