Annons

Annons

PwC

Här svarar fredagspanelen på frågor om hur den svenska M&A-marknaden egentligen mår och vilka trender man ser på marknaden. Att det fortfarande råder hög aktivitet, men att framtiden ser mer oviss ut tycks experterna vara ense om. 

Det är lättare för finansbranschen att ta höjd för klimatkrisen än andra kriser enligt Erik Thedéen på Finansinspektionen. Swedbanks ordförande Göran Persson är positiv – enligt honom står vi inför biologins århundrade.

Skandaler, korruption och moraliska tveksamheter var under förra året ett vanligare skäl till att vd:ar får sparken än exempelvis otillräcklig lönsamhet, enligt en rapport från revisions- och konsultföretaget. 

M&A-aktiviteten minskar globalt under första halvåret med 11 procent där värdet uppgår till 1,8 biljoner dollar, motsvarande 16,8 biljoner kronor. I Sverige är det Goldman Sachs och Pwc som toppar Merger Markets League Tables under första halvåret.

Omsättningstakten på vd:ar ökade under 2018 och värst var det i Norden. Skandaler och korruption är största anledningen till att vd:ar tvingas lämna sina befattningar. Det framgår av en färsk rapport från Pwc:s Strategy&.

Standardiserad digitalisering av den finansiella rapporteringen är ett viktigt steg för att skapa till tillförlitlig finansiell information från Europas noterade företag. PWC:s Per Thorling och Anna Lindén reder ut vad som krävs i framtiden.

Fler kvinnor i toppledningen genererar stabila vinster och finansiella avkastningar med lägre risk. Det visar en ny rapport från Pwc.

Sidor