Annons

Annons

PwC

Inte sedan finanskrisen för drygt tio år sedan har världens företagsledare varit så pessimistiska när det gäller den globala tillväxten. När det gäller den egna verksamheten är ledarna mer positiva.

Vissa ämnen tilldrar sig störra intresse än andra bland Realtids läsare. Allrarättegången är en tydlig magnet. Här är listan med veckans tio mest lästa artiklar!

Goldman Sachs och PWC är de stora vinnarna som rådgivare vid fusioner och förvärv, trots ett svagt M&A-år globalt och i Europa. I USA ökade dock M&A-aktiviteten.

PWC och Vinge är de bästa M&A-rådgivarna i Sverige, enligt Mergermarket. Samtidigt nämns EQT:s förvärv av Nestle Skin Health som årets M&A-affär.

38 procent av 375 tillfrågade svenska bolag uppger att tidsåtgången när det gäller skattehantering har ökat under de senaste fem åren. Bara 6 procent upplever en minskning. Det visar en färsk undersökning från PWC och World Bank.

Europa utmärker sig på ett negativt sätt enligt en ny rapport från PWC om fusioner och förvärv i finansbranschen. Aktieägarna förlorar stort – både på köpar- och säljarsidan – två år efter affären.

Utmärkelsen "Investigations consultancy of the year" har tilldelats PWC:s globala forensiska team. Bakom utmärkelsen ligger analysfirman Global Investigations Review.

På kort tid har PWC:s specialister tagit hem två prestigefulla utmärkelser inom cybersäkerhet. – Eftersom vår ambition är att bidra till ett säkrare digitalt samhälle, så är de här utmärkelserna självklart viktiga kvitton på att vi är på rätt väg, säger Jakob Bundgaard, ansvarig för Cyber Security, PWC Sverige.

Sidor