Annons

Annons

Stockholmsbörsen

Morgonsvepet måndag: Vinnare och förlorare på bolån i tredje kvartalet, Stockholmsbörsen har fått ordning på problemen och världens största börsnotering.

En mängd faktorer bidrar till ett negativt börsklimat. Kursnedgångarna driver centralbankerna framför sig och sannolikheten ökar för att amerikanska Fed tvingas till kraftfulla åtgärder, skriver Realtids Claes Folkmar.

Börsen stängde i går på minus 2,5 procent. Under morgonen är det fdäremot uppåt, +0,3 procent vid halv nio på morgonen.

Asien-börserna backar på torsdagen efter rejäl nedgång i de ledande börsindexen i New York. Även Stockholmsbörsen stängde på minus under onsdagskvällen.

Nasdaq Nordic har genomfört översyn av storbolagsindex. På Köpenhamnsbörsen sker en del förändring.

Börsintroduktionen och integrationen av Norstedts Juridik har slukat mycket av Karnovs resurser. “Jag tycker att det är roligt med intresset för vårt företag och att vi fått så många nya aktieägare. Men det är också ett ansvar att leverera” säger Flemming Breinholt, vd på Karnov Group, till Realtid.

Börsen ifrågasätter bostadsutvecklarnas redovisning, EQT uppges vara på väg att resa infrastrukturfond värd 90 miljarder kornor och Nordea lanserar Google Pay för sina kunder. Det är några av rubrikerna på morgonen tisdagen den 30 oktober. 

Avanzaaktien stiger rejält under den inledande börshandeln efter morgonens starka rapport från nätbanken, till ny all time high. Ericsson klättrar efter att ha vänt förlust till vinst i sin rapport och för storbankernas aktier fortsätter nedgången, som tog fart under onsdagens handel.

Sidor