Annons

Annons

Pensionsmyndigheten

Att begränsa antalet valbara fonder på Pensionsmyndighetens fondtorg är en bra start av politikerna. Det skulle vara ännu bättre om det enbart gick att välja indexfonder, skriver Nordicus vd Henrik Norén på Realtids debattsida idag.

Pensionsmyndigheten slänger ut Spiltans Globalfond Investmentbolag. Anledningen är att den saknar tre års historik. Många fler fondförvaltares fonder riskerar samma öde – men Pensionsmyndighetens kvarnar mal långsamt.

 Pensionsmyndigheten har nu gett AMF Fonder klartecken om medverkan på det nya fondtorget, efter regeländringarna som infördes den 1 november förra året.

Pensionsmyndigheten fick inte igenom sin begäran om kvarstad på Allratopparna på motsvarande 210 miljoner kronor.

Nu har Pensionsmyndigheten lämnat in ett enskilt skadeståndsanspråk mot Alexander Ernstberger och tre av de övriga åtalade i Allrahärvan om drygt 210 miljoner kronor samt yrkar om kvarstad på bolagen och andra tillgångar. Myndigheten pekar bland annat på fara för att pengar kommer att förvinna.

Advokatsekretessen har brutits. Allras ombud pekar på en lastpall full med utskrifter från mejlkorrenspondens mellan Allra och Gernandt & Danielsson som EBM skrivit ut och Pensionsmyndigheten tagit del av. Ombuden tar i från tårna och ger en liknelse med ryskt mål där staten gjorde intrång i kommunikation mellan advokat och klient.

Kerstin Wigzell blir tillförordnad ordförande i Pensionsmyndighetens styrelse och ersätter därmed tidigare socialminister Göran Hägglund.

Sidor